Βάσει της νέας Οδηγίας του ΠΔΣ με τίτλο ‘‘Οδηγία για τα Δικαιούχα Πρόσωπα που προσφέρουν Διοικητικές Υπηρεσίες’’ του 2021 (η ‘‘Οδηγία’’), παρατίθενται τα τέλη που αφορούν τις Εταιρείες Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών (ΕΠΔΥ) για σκοπούς εγγραφής και ανανέωσης εγγραφής στο  Μητρώο ΕΠΔΥ που διατηρεί ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος.
  • ΤΕΛΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ€300 (τριακόσια ευρώ) έκαστη
Σημείωση: Δικαιούχα Πρόσωπα που εγγράφονται για πρώτη φορά στα Μητρώα, θα πρέπει να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη διαδικασία πληρωμής των τελών εγγραφής για να συμπεριληφθούν στο Μητρώο.
  • ΤΕΛΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (Ετησίως)€300 (τριακόσια ευρώ) έκαστη
Το ανώτατο ποσό τελών που καταβάλλεται σε περίπτωση Δικαιούχων Προσώπων που κατέχουν από 17 έως και 24 ΕΠΔΥ Δικηγόρων, καθορίζεται στις €5.000 (πέντε χιλιάδες ευρώ). Σε περίπτωση Δικαιούχων Προσώπων που κατέχουν 25 ΕΠΔΥ και άνω τα ετήσια τέλη καθορίζονται ως εξής:

ΑΡ. ΕΠΔΥ
ΤΕΛΟΣ (€)
25 – 29
6.000
30 – 39
7.000
40 – 49
9.000
50 – 59
11.500
60 – 69
14.000

Σημειώνεται ότι, στην περίπτωση που Δικαιούχο Πρόσωπο κατέχει 17 ΕΠΔΥ Δικηγόρων και άνω και προτίθεται να εγγράψει νέα ΕΠΔΥ, η υποχρέωση καταβολής του τέλους πρώτης εγγραφής παραμένει στα €300 (τριακόσια ευρώ).

Η περίοδος καταβολής του ετήσιου τέλους, αρχίζει από την 1η  Ιανουαρίου και λήγει την 31η  Μαρτίου κάθε έτους.

Η πληρωμή πραγματοποιείται μόνο διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του Π.Δ.Σ. Πληρωμές στα γραφεία του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου ή μέσω εμβάσματος δεν θα γίνονται αποδεκτές.
  • ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΕΛΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Δικαιούχο Πρόσωπο που δεν καταβάλει τα τέλη ανανέωσης εγγραφής μέχρι την 31η Μαρτίου εκάστου έτους, διαγράφεται αυτόματα από τα Μητρώα. Από την 1η  Απριλίου εκάστου έτους, το Δικαιούχο Πρόσωπο δύναται σε περίπτωση διαγραφής από τα Μητρώα λόγω μη καταβολής του τέλους ανανέωσης, να επαναφερθεί στα Μητρώα, καταβάλλοντας τα τέλη ανανέωσης αυξημένα κατά 10%, ήτοι €330 (τριακόσια τριάντα ευρώ) έκαστη.

Η επιβάρυνση ύψους 10% ισχύει και στην περίπτωση Δικαιούχων Προσώπων που κατέχουν από 17 έως και 24 ΕΠΔΥ Δικηγόρων, με ανώτατο όριο αυξημένων τελών που θα καταβάλλεται για τις εν λόγω ΕΠΔΥ το ποσό των €5.500 (πέντε χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ). Η επιβάρυνση αναφορικά με Δικαιούχα Πρόσωπα που κατέχουν 25 ΕΠΔΥ και άνω και παραλείπουν να καταβάλουν τα τέλη ανανέωσης έως και την 31η  Μαρτίου κάθε έτους, καθορίζεται ως ακολούθως:

ΑΡ. ΕΠΔΥ
ΤΕΛΟΣ (€)
25 – 29
6.600
30 – 39
7.700
40 – 49
9.900
50 – 59
12.650
60 – 69
15.400

• ΕΚΟΥΣΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ
Δικαιούχο Πρόσωπο που αιτείται διαγραφή του από τα Μητρώα, θα πρέπει να έχει εξοφλήσει τα ετήσια τέλη του τρέχοντος έτους.

AML / CFT