SIGNUP
  LOGIN

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

Αρ. Υπόθεσης

Λάρνακας

Γ.A. 36/20

Αγ. 395/03

Αγ. 1333/10

Αγ. 396/03

Αγ. 402/03    

Αγ. 1808/04

Αγ. 63/07

Αγ. 1186/09

Αγ. 1357/09

Αγ. 909/17

Αγ. 679/19

Αγ. 856/20

Αιτ. 59/11

Αιτ. 46/20

Αμμοχώστου

Αγ. 442/03

Αγ. 1689/13

Αγ. 513/18

 

Οι υποθέσειςπου φαίνονται στον πιο πάνω πίνακα και είναι ορισμένες στις 1/7/2020, δεν αναβάλλονται. Αναμένεται  από τους διαδίκους και/ή τους συνηγόρους τους να εμφανιστούν κανονικά ενώπιον του Δικαστηρίου,εκτός εάν υποβάλουν εκ των προτέρων γραπτό αίτημα αναβολής ή οποιοδήποτε άλλο αίτημα (π.χ. για διεκπεραίωση της υπόθεσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και αυτό εγκριθεί από το Δικαστήριο, ως εξηγείται κατωτέρω.

 

Στην περίπτωση ακροάσεων στις οποίες δεν θα υπάρξει προφορική μαρτυρία και νοουμένου ότι οι διάδικοι συμφωνούν, αυτοί μπορούν αντί να εμφανιστούν στο Δικαστήριο, να αποστείλουν γραπτές αγορεύσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνσηksouroukli@dc.judicial.gov.cy. Πρώτα θα πρέπει να αποστέλλει emailη πλευρά των Εναγόντων/Αιτητών με κοινοποίηση στους αντιδίκους και ακολούθως στο ίδιο emailθα απαντά η άλλη πλευρά με συνημμένη τη δική της αγόρευση. Στα ηλεκτρονικά μηνύματαπου θα στέλνει η κάθε πλευρά θα πρέπει να αναφέρεται ρητώς ότι υιοθετείται η αγόρευση και ότι δεν επιθυμούν οι διάδικοι να παρουσιαστούν στο Δικαστήριο. Ακολούθως, το Δικαστήριο είτε θα επιφυλάσσει την απόφασή του, είτε εάν το κρίνει απαραίτητο, θα ορίζει την υπόθεση για διευκρινίσεις σε σύντομη ημερομηνία. Σε κάθε περίπτωση, θα ενημερώνει ανάλογα τους συνηγόρους.

 

Για τυχόν αιτήματα αναβολής, οι διάδικοι μπορούν να στέλνουν emailστην πιο πάνω ηλεκτρονική διεύθυνση με κοινοποίηση στον αντίδικο. Στο emailθα πρέπει να αναφέρεται ο λόγος του αιτήματος. Ο αντίδικος θα απαντά στο ίδιο emailκατά πόσον φέρει ένσταση στο αίτημα ή όχι. Το Δικαστήριο θα εξετάζει το αίτημα και θα ενημερώνει τα μέρη, μέσω email,κατά πόσον αυτό κρίνεται δικαιολογημένο ή όχι και κατά πόσον θα απαιτηθεί η παρουσία δικηγόρων και/ή διαδίκων και/ή μαρτύρων κατά την ημερομηνία που η υπόθεση είναι ορισμένη.

 

Για τις υποθέσεις που είναι ορισμένες για απόδειξη (proof) λόγω μη καταχώρισης εμφάνισης, οι δικηγόροι θα πρέπει να προσκομίζουν την ένορκη δήλωση για απόδειξη της υπόθεσης και τις επιδόσεις (αν δεν είναι ήδη στον φάκελο) στη στενογράφο του Δικαστηρίου και θα ειδοποιούνται τηλεφωνικώς σε μεταγενέστερο στάδιο για την πορεία της υπόθεσης. Εάν δεν προσκομιστεί η σχετική ένορκη δήλωση κατά την ημέρα που η υπόθεση είναι ορισμένη για απόδειξη, η υπόθεση θα αναβάλλεται από το Δικαστήριο και θα επαναορίζεται για απόδειξη σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Σε τέτοια περίπτωση οι συνήγοροι οφείλουν να επικοινωνούν με τη στενογράφο του Δικαστηρίου τηλεφωνικώς ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ενημερωθούν σχετικά.

 

 

 

 

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

 

Αρ. Υπόθεσης

Νέα ημερομηνία και ώρα

Σκοπός για τον οποίο ορίζεται και οδηγίες για την περαιτέρω

πορεία της υπόθεσης

Λάρνακας

 

 

Αγ. 329/16

14/4/20 – 11.00π.μ.

Ακρόαση

Αγ. 1204/18

28/9/20 – 08.30π.μ.

Οδηγίες

Αγ. 227/20

6/10/20 – 08.30π.μ.

Ακρόαση

Αγ. 100/09

7/9/20 – 08.30π.μ.

Ακρόαση

 

Συντομογραφίες

Ε/Α = Έκθεση Απαίτησης

ΕΔΑΕ=Ένορκη Δήλωση Αποκάλυψης Εγγράφων

Ε/Υ = Έκθεση Υπεράσπισης

Ε/Σ= Ένταλμα Σύλληψης

ΚΓΟ = Κλήση για οδηγίες

ΟΚΜ & ΣΜ = Ονομαστικός κατάλογος μαρτύρων & Σύνοψη μαρτυρίας

 

Οι υποθέσεις που φαίνονται στον πιο πάνω πίνακα και είναι ορισμένες στις 1/7/2020 θα αναβληθούν από το Δικαστήριο, χωρίς να απαιτείται η παρουσία δικηγόρων και/ή διαδίκων. Στη μεσαία στήλη αναφέρεται η νέα ημερομηνία ορισμού και στη δεξιά στήλη αναφέρεται ο σκοπός για τον οποίο ορίζεται η κάθε υπόθεση και τι αναμένεται από τους διαδίκους μέχρι την επόμενη δικάσιμο.

 

Νοείται ότι αν υπάρχουν ειδικά αιτήματα (π.χ. να δηλωθεί απόφαση, να αποσυρθεί μια αίτηση ή αγωγή, να δοθεί ημερομηνία για σκοπούς διευθέτησης κ.α), οι δικηγόροι θα μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με την στενογράφο του Δικαστηρίου κα Κούλα Σουρουκλή, στο 24-802740 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείουστην πιο πάνω διεύθυνση, με κοινοποίηση στον αντίδικο. Εάν η υπόθεση είναι ήδη ορισμένη, το σχετικό αίτημα θα πρέπει να υποβάλλεται το αργότερο μια μέρα πριν την ημερομηνία κατά την οποία η υπόθεση είναι ορισμένη, μέχρι ώρα 10:00 π.μ. Το Δικαστήριο θα επιλαμβάνεται σχετικά και θα επικοινωνεί στη συνέχεια με τους δικηγόρους για τα περαιτέρω.

 

Σε περιπτώσεις αιτήσεων για απόφαση λόγω μη καταχώρισης υπεράσπισης, αν έχει ήδη καταχωρηθεί υπεράσπιση, ο συνήγορος του Αιτητή μπορεί να στέλνει emailστη διεύθυνση ksouroukli@dc.judicial.gov.cy, με κοινοποίηση στον αντίδικο, αναφέροντας την πρόθεση του να αποσύρει την αίτηση με ή χωρίς έξοδα. Ο αντίδικος θα τοποθετείται επί των εξόδων. Ανάλογα με τις δηλώσεις των μερών, το Δικαστήριο, θα τους ενημερώνει κατά πόσον η υπόθεση θα αναβληθεί σε νέα ημερομηνία ή αν θα απορριφθεί με ή χωρίς έξοδα. Αν ο Αιτητής δεν επικοινωνήσει με το Δικαστήριο με τον πιο πάνω τρόπο, τότε θα καλείται από τη στενογράφο του Δικαστηρίου και θα ενημερώνεται σχετικά με αυτή τη δυνατότητα. Αν και πάλι δεν επιθυμεί να προβεί στην πιο πάνω διαδικασία, τότε η υπόθεση θα λάβει τη νέα ημερομηνία που φαίνεται στον πιο πάνω πίνακα.