SIGNUP
  LOGIN

 

Λόγω των οδηγιών του Ανωτάτου Δικαστηρίου και της Διοικητικής Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και των συνθηκών που επικρατούν λόγω της επιδημίας Covid-19 οι πιο κάτω υποθέσεις γίνονται χωρίς την παρουσία δικηγόρων

 

Αρ. Υπόθεσης

Δοθείσες οδηγίες

Αγωγές

1227/08

Σύμφωνα με το προηγούμενο πρακτικό ημερ. 8.9.20 δόθηκε χρόνος για καταχώρηση συμπληρωματικής ένορκης δήλωσης από πλευράς Αιτητή στην αίτηση ημερ. 18.6.20 και τυχόν απαντητικής ένορκης δήλωσης από πλευράς Καθ’ ου η Αίτηση και η αίτηση είναι ορισμένη αύριο 7.10.20 για ακρόαση. Οι δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση έχουν αποστείλει e-mailσύμφωνα με τα οποία ο δικηγόρος του Αιτητή ζητά παράταση της προθεσμίας για καταχώρηση συμπληρωματικής ένορκης δήλωσης για ακόμα 10 μέρες, θέση η οποία έχει κοινοποιηθεί στο δικηγόρο των Καθ’ ων η Αίτηση με την οποία έχει δηλώσει τη σύμφωνη γνώμη του. Επειδή η υπόθεση είναι πολύ παλαιά και θα πρέπει να εκδικαστεί το συντομότερο, παρατείνεται, για τελευταία φορά, ο χρόνος καταχώρησης συμπληρωματικής ένορκης δήλωσης από πλευράς Αιτητή για 10 μέρες από τις 7.10.20, δηλαδή μέχρι 21.10.20. Τυχόν απαντητική συμπληρωματική ένορκη δήλωση από πλευράς των Καθ’ ων η Αίτηση να καταχωρηθεί μέχρι 30.10.20. Η αίτηση ημερ. 18.6.20 ορίζεται για ακρόαση στις 9.11.20 και ώρα 10:00 π.μ. Έξοδα στην πορεία της αίτησης.

1006/13

Η υπόθεση είναι ορισμένη για οδηγίες λόγω της κατάστασης που επικρατούσε με τον covid-19. Εξ όσων συνάγεται από το πρακτικό ημερ. 12.3.20, φαίνεται να έχει αναφερθεί στο Δικαστήριο ότι κάποιος από τους διαδίκους έχει αποβιώσει. Η αγωγή ορίζεται εκ νέου για οδηγίες στις 12.11.20 και ώρα 9:00 π.μ. και παρακαλούνται οι δικηγόροι όπως ενημερώσουν το Δικαστήριο προηγουμένως αναφορικά με τα γεγονότα που πλαισιώνουν την υπόθεση, καθώς και τα αιτήματα τους προς το Δικαστήριο για να μπορεί να προγραμματιστεί η υπόθεση ανάλογα.

5072/14

Η υπόθεση ήταν ορισμένη για ακρόαση και ακολούθως αναβλήθηκε για οδηγίες μετά από δήλωση που είχε γίνει ενώπιον του Δικαστηρίου στις 29.10.19 ότι οι δικηγόροι και οι διάδικοι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προσπαθειών διευθέτησης της υπόθεσης. Ενόψει των ανωτέρω, αναβάλλεται για οδηγίες στις 12.11.20 και ώρα 9:00 π.μ. και παρακαλούνται οι δικηγόροι όπως ενημερώσουν το Δικαστήριο προηγουμένως αναφορικά με τα γεγονότα που πλαισιώνουν την υπόθεση, καθώς και τα αιτήματα τους προς το Δικαστήριο για να μπορεί να προγραμματιστεί η υπόθεση ανάλογα.

5398/14

Η υπόθεση είναι ορισμένη για ακρόαση αύριο 7.10.20 και ώρα 11:00 π.μ. Ενόψει παλαιότερων υποθέσεων στο ημερολόγιο του Δικαστηρίου των οποίων η εκδίκαση προηγείται η παρούσα επαναορίζεται για ακρόαση στις 2.2.21 και ώρα 10:30 π.μ. Έξοδα στην πορεία της αγωγής.

6235/15

Η υπόθεση η οποία είναι ορισμένη για οδηγίες ενόψει των καταστάσεων που επικρατούσαν λόγω της επιδημίας του covid-19 ορίζεται για ακρόαση στις 8.3.21 και ώρα 10:30 π.μ. Παρατηρώ ότι δεν έχουν γίνει ένορκες αποκαλύψεις εγγράφων από καμιά πλευρά. Έξοδα στην πορεία της αγωγής. Εάν οι δικηγόροι επιθυμούν να προβούν σε ένορκη αποκάλυψη εγγράφων, παρακαλώ όπως αποταθούν στο Δικαστήριο για οδηγίες.

4386/16

Ενόψει των θέσεων όλων δικηγόρων που εμφανίζονται στην υπόθεση οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί στο Δικαστήριο με e-mailτα οποία έχουν τοποθετηθεί εντός του φακέλου, δίδεται άδεια στην Ενάγουσα να αποσύρει την ως άνω αγωγή ως εξωδίκως διευθετηθείσα η οποία συνεπώς απορρίπτεται χωρίς επιφύλαξη δικαιωμάτων. Καμιά διαταγή για δικηγορικά έξοδα. Τυχόν προηγούμενες διαταγές για έξοδα ακυρώνονται.

1381/18

Η υπόθεση είναι ορισμένη για οδηγίες στις 7.10.20 και ώρα 9:00 π.μ. Οι προηγούμενες οδηγίες του Δικαστηρίου ήταν όπως ο Εναγόμενος 3 ειδοποιηθεί για την εν λόγω ημερομηνία από το Πρωτοκολλητείο ενόψει του ότι είχε δοθεί άδεια απόσυρσης στον δικηγόρο που τον εκπροσωπούσε. Φαίνεται να μην έχει ειδοποιηθεί για αυτό το λόγο η αγωγή επαναορίζεται για οδηγίες στις 12.11.20 και ώρα 9:00 π.μ. Έξοδα στην πορεία της αγωγής.

Ο Εναγόμενος 3 να ειδοποιηθεί από το Πρωτοκολλητείο για την εν λόγω ημερομηνία και την ανάγκη να είναι παρών, εκτός εάν διορίσει νέο δικηγόρο ο οποίος και θα εμφανιστεί την εν λόγω ημερομηνία.

2611/18

Μετά τη συμπλήρωση των δικογράφων έχει καταχωρηθεί κλήση για οδηγίες με βάση τη Δ.30 και από τους δύο συνήγορους των διαδίκων. Εκδίδονται εκ συμφώνου και εκατέρωθεν διατάγματα για αποκάλυψη και επιθεώρηση εγγράφων. Ένορκες δηλώσεις αποκάλυψης να καταχωρηθούν εντός 45 ημερών από σήμερα. Η υπόθεση αναβάλλεται για οδηγίες την 1.12.20 και ώρα 9:00 π.μ. Έξοδα στην πορεία της αγωγής.

2104/19

Τα δικόγραφα της υπόθεσης έχουν συμπληρωθεί και έχουν καταχωρηθεί τα Παραρτήματα με βάση τη Δ.30 και από τους δύο συνηγόρους, λαμβάνοντας υπόψη μου και τις θέσεις των δικηγόρων όπως έχουν κοινοποιηθεί στο Δικαστήριο με e-mailημερ. 6.1.20 το οποίο έχει καταχωρηθεί στο φάκελο, εκδίδονται εκ συμφώνου εκατέρωθεν διατάγματα για αποκάλυψη και επιθεώρηση εγγράφων. Ένορκες δηλώσεις αποκάλυψης να καταχωρηθούν εντός 45 ημερών από σήμερα. Η υπόθεση αναβάλλεται για περαιτέρω οδηγίες την 1.12.20 και ώρα 9:00 π.μ. Έξοδα στην πορεία της αγωγής. Έχει σημειωθεί η επιφύλαξη του Εναγομένου για προώθηση αιτήματος για εξέταση του Ενάγοντα από Ιατροσυμβούλιο σε μεταγενέστερο στάδιο ως αναφέρεται στο σημείο 10 του Παραρτήματος του Εναγομένου.

3702/19

Η αίτηση ημερ. 23.1.20 είναι ορισμένη αύριο 7.10.20 για ακρόαση με γραπτές αγορεύσεις. Οι δικηγόροι μπορούν να εμφανιστούν προσωπικά στο Δικαστήριο και να παραδώσουν τις αγορεύσεις τους ή να τις αποστείλουν με e-mail, εάν δεν έχουν οτιδήποτε άλλο να προσθέσουν.

598/20

Όπως έχει αναφερθεί από το Δικαστήριο και στο πινάκιο των υποθέσεων που ήταν ορισμένες 29.9.20 όπως και η παρούσα, εκκρεμεί αίτηση για απόφαση λόγω μη καταχώρησης υπεράσπισης ημερ. 23.6.2020. Δεν υπάρχει ακόμα εντός του φακέλου επίδοση της αίτησης στους συνηγόρους των Εναγομένων. Η αίτηση ορίζεται ξανά για επίδοση στις 19.10.2020 και ώρα 9:00 π.μ. Καμιά διαταγή για έξοδα.

Αιτήσεις

3/19

(Πτώχευση)

Απαιτείται η παρουσία των δικηγόρων στο Δικαστήριο.

56/20

(Αίτηση εκκαθάρισης)

Η αίτηση ημερ. 18.2.20 για αναστολή της διαδικασίας εκδίκασης της αίτησης εκκαθάρισης, είναι ορισμένη αύριο για ακρόαση. Απαιτείται η φυσική παρουσία των διαδίκων εκτός εάν επιθυμείτε να στείλετε τις αγορεύσεις σας στο Δικαστήριο με e-mail. Σημειώνω ότι ο μοναδικός μέτοχος της S.F.S. GroupPublicCo. Ltdέχει αποστείλει στο Δικαστήριο e-mailμε το οποίο δηλώνουν ότι θα υιοθετήσουν τις αγορεύσεις που θα τεθούν ενώπιον του Δικαστηρίου από το δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος και Σία Δ.Ε.Π.Ε. και δεν προτίθεται να καταχωρήσει ξεχωριστή αγόρευση.

600/20

(Εταιρειών)

Η αίτηση έχει δεόντως επιδοθεί στον Έφορο Εταιρειών και Επίσημο Παραλήπτη ο οποίος έχει ενημερώσει ότι δεν έχει ένσταση στην έκδοση των αιτούμενων διαταγμάτων με e-mailτο οποίο έχει καταχωρηθεί στο φάκελο. Σε ό,τι αφορά την αίτηση για οδηγίες ημερ. 18.9.20 δίδονται οδηγίες όπως η εξέταση της αίτησης γίνει στις 7.10.20, δεν απαιτείται η Ειδοποίηση που προβλέπεται από το άρθρο 65(2) του περί Εταιρειών Νόμου, ούτε και οποιεσδήποτε δημοσιεύσεις της αίτησης. Σε ό,τι αφορά την κυρίως αίτηση, λαμβάνοντας υπόψη μου ότι η εταιρεία έχει μόνο ένα πιστωτή που έχει δώσει γραπτώς τη συγκατάθεση του, εκδίδονται διατάγματα ως η §13(α), (β) και (γ) της κυρίως αίτησης. Το διάταγμα να καταχωρηθεί στον Έφορο Εταιρειών εντός 30 ημερών από τη σύνταξη του. Καμιά διαταγή για έξοδα. Η ημερομηνία των διαταγμάτων είναι η 7.10.20.