SIGNUP
  LOGIN

 

 

 

  1.  

ΔΙΑΧ. 268/2008

Για διαχείριση: Σ. Δίγκα για Ν. Νικηφόρου, παρόντες: λειτουργοί της Υπηρεσίας Διαχείρισης ΤΚ περιουσιών με Ε. Κυριάκου, διαχειριστής: παρών

 

Η Υπηρεσία Διαχείρισης ΤΚ περιουσιών εξήγησε πως το ζήτημα της πώλησης των ακινήτων θα πρέπει να διαχωριστεί από το ζήτημα της διαχείρισης και της μεταβίβασης των ΤΚ στους κληρονόμους. Για το τελευταίο, και πάλι χρειάζεται η έγκριση του Κηδεμόνα, αλλά είναι ευκολότερη και συντομότερη η διαδικασία. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, οι λειτουργοί ανέφεραν πως στην υπηρεσία υποβλήθηκε αίτημα αγοραπωλησίας την 22.11.2019. Την 19.03.2020 ζητήθηκαν τα έγγραφα που χρειάζονται για την αίτηση απόδοσης με σκοπό την πώληση, έκτοτε λήφθηκαν ευανάγνωστα την 27.10.2022, οπότε υπήρχε εκτεταμένη αλληλογραφία. Από την 27.10.2022, ξεκινά η εξέταση του αιτήματος σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρχές, τούτη η διαδικασία είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μην υπάρξει θετική έκβαση, δηλαδή δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα επιτραπεί η πώληση. Η πώληση μπορεί να εξεταστεί και μετά τη μεταβίβαση στους κληρονόμους, για να πάρει τον χρόνο που χρειάζονται όλες οι έρευνες που πρέπει να γίνουν. Η συνήγορος της διαχείρισης και ο διαχειριστής ανέφερε πως επειδή οι κληρονόμοι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τη φορολογία και να λάβουν την περιουσία, υπάρχει δυσκολία να ακολουθηθεί η αμεσότερη και ευκολότερη λύση. Παρά ταύτα, δεν γνωρίζουν για τι ποσό φόρων γίνεται ο λόγος και δεν αναφέρθηκαν προσπάθειες εύρεσής του, εάν φυσικά επιθυμούν να κληρονομήσουν τα περιουσιακά στοιχεία του αποβιώσαντος. Η διαχείριση παραμένει για έλεγχο την 16.06.2023 ώρα 08:30. Είναι αρκετός χρόνος για να ξεκαθαρίσει η εικόνα, να προσδιοριστεί το ποσό των φόρων και να γίνει τυχόν διαδικασία μεταβίβασης στους κληρονόμους, με προοπτική (και ζητούμενο) να κλείσει η διαχείριση. Το Δικαστήριο δεν εξέδωσε διάταγμα πώλησης και είναι απλώς δική τους επιθυμία η πώληση (το αίτημα μπορεί να συνεχίσει να εξετάζεται και μετά τη μεταβίβαση και το πέρας της διαχείρισης), όμως ο λόγος είναι πάντοτε για ΤΚ περιουσία που ανήκει στον Κηδεμόνα, εάν οι κληρονόμοι του αποβιώσαντος δεν ενδιαφέρονται. Τελικοί λογαριασμοί κι αν δεν είναι εφικτό ενδιάμεσοι λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 4 ημέρες προηγουμένως. Να εξηγούνται με λεπτομέρεια οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει μέχρι σήμερα συμπληρωθεί η διαχείριση με βάση τον νόμο και τι ενέργειες σκοπούνται για να συμπληρωθεί, το συντομότερο δυνατόν (δεν υπάρχει PlanAκαι PlanB, το μόνο ζητούμενο είναι να μεταβιβαστούν τα υπάρχοντα του αποβιώσαντος στους κληρονόμους, αν δεν έχουν αποποιηθεί). Η θέση των λειτουργών του Κηδεμόνα ήταν ότι θα πρέπει να αποσυνδεθεί η διαχείριση της περιουσίας του αποβιώσαντος στο Δικαστήριο από τα θέματα του Κηδεμόνα.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 2659/2013

Για Αιτητές: MichaelKyprianou& CoLLC, για Καθ’ ης η αίτηση: Ηλίας Γ. Ευθυμίου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, διευθυντής: απών

 

Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 01.06.2022

 

Η αίτηση παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού/εξέταση την 07.03.2023 ώρα 08:30. Εάν θα προχωρήσει η διαδικασία της εξέτασης, σε περίπτωση που χρειαστεί, να ειδοποιηθεί από τους συνήγορους της Καθ’ ης η αίτηση ο διευθυντής της για να εμφανιστεί, χωρίς να εκδοθεί άλλη κλήση.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 3119/2013

Για Αιτητή: Α. Αθανασίου για Ν. Νικήτα

 

Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 07.11.2022

 

Η αίτηση παραμένει για επίδοση την 07.03.2023 ώρα 08:30.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 3077/2014

Για Αιτήτρια: Ν. Μαλλούρη, για Καθ’ ου η αίτηση 1 (Εναφ.2): Λ. Βρυωνίδης, Καθ’ ου η αίτηση 1 (Εναγ. 2): απών

 

Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 31.05.2022

 

Εκδίδεται εκ συμφώνου διάταγμαγια πληρωμή του εξ αποφάσεως χρέους του Καθ’ ου η αίτηση 1 (Εναγ.2) με μηνιαίες δόσεις €70,00 η κάθε μία, από την 20.12.2022 και ακολούθως την 20η έως 25η ημέρα κάθε επόμενου μήνα μέχρι εξόφλησης, πλέον τα έξοδα της διαδικασίας όπως υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και εγκριθούν από το Δικαστήριο. Οι πληρωμές να γίνονται στο γραφείο της δικηγόρου της Αιτήτριας. Τυχόν ένταλμα σύλληψης του Καθ’ ου η αίτηση 1 (Εναφ.2) στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής ακυρώνεται.

 

Η αίτηση παραμένει για επίδοση στον Καθ’ ου η αίτηση 2 (Εναγ.3) την 07.03.2023 ώρα 08:30.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 527/2015

Για Ενάγουσα: Κρ. Μαυρικίου για Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους 1 και 2: Μαρία Σ. Παπαδημήτρη ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 3: Κ. Μαραβελάκη για Ν. Παπαθεοχάρους & Σία ΔΕΠΕ

 

Η αγωγή παραμένει για δήλωση συμβιβασμού για Εναγόμενους 1 και 2 την 23.12.2022 ώρα 08:30, έξοδα στην πορεία. Όσον αφορά τον Εναγόμενο 2, άδεια δίδεται η αγωγή αποσύρεται και απορρίπτεται χωρίς επιφύλαξη, κάθε πλευρά τα έξοδά της, προηγούμενες διαταγές για έξοδα ακυρώνονται.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 377/2016

Για Ενάγοντες: Ε. Μαυρικίου, για Εναγόμενη: Κρ. Μαυρικίου για Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ

 

Η αγωγή είναι ταχείας εκδίκασης, και εκκρεμεί από το 2016, γιατί επιτράπηκε από Δικαστήριο με άλλη σύνθεση η αντεξέταση της μάρτυρος της Εναγόμενης, δεν επιδόθηκε σχετικό διάταγμα/κλήση, και κάθε φορά γίνεται επίκληση προβλημάτων και δεν εμφανίζεται. Η αγωγή ορίζεται για τελευταία φορά για Ακρόαση (να γίνει η αντεξέταση) την 16.12.2022 ώρα 10:30. Εάν δεν γίνει εκείνη την ημέρα η αντεξέταση, το Δικαστήριο θα προχωρήσει στην εξέταση της υπόθεσης με βάση την υφιστάμενη μαρτυρία. Καμία διαταγή για έξοδα.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1258/2016

Για Ενάγοντα: Φ. Χ’ Ιωάννου, για Εναγόμενους 1: Στυλιανού και Νεοφύτου για Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ και A. Neophytou& CoLLC, για Εναγόμενο 2: Α. Παπαγεωργίου, για Εναγόμενο 3: Στ. Ερωτοκρίτου για ΓΕ

 

Η παρουσίαση της μαρτυρίας ολοκληρώθηκε. Η αγωγή παρέμεινε για συνέχιση της Ακρόασης (τελικές αγορεύσεις) την 13.01.2023 ώρα 08:30. Οι αγορεύσεις να γίνουν γραπτώς. Εφόσον υπάρχει συμφωνία, μπορούν να σταλούν και ηλεκτρονικά. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1267/2016

Για Ενάγουσα: Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Α.Χ. Παπαχαραλάμπους

 

Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση. Αφορά σε απαίτηση για ποσό που η Ενάγουσα ισχυρίζεται πως συνιστά υπόλοιπο πώλησης σακουλιών συσκευασίας γεωργικών και συναφών προϊόντων στην Εναγόμενη. Η Εναγόμενη δεν αρνείται τη συνεργασία, αλλά ισχυρίζεται πως οι σακούλες ήταν ακατάλληλες (σημ.: δεν παρέχονται λεπτομέρειες) και εν πάση περιπτώσει δεν παραδόθηκαν ούτε υπογράφθηκαν τιμολόγια, αλλά και υπάρχουν υπερχρεώσεις (σημ.: δεν παρέχονται λεπτομέρειες). Σήμερα το Δικαστήριο θα είναι απασχολημένο με τη συνέχιση της ακρόασης της αγωγής 1258/2016, η οποία θα συνεχίσει χωρίς επαρκή υποστήριξη ως προς τη διαδικασία τήρησης των πρακτικών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο χρόνος και η δυνατότητα έναρξης της παρουσίασης της μαρτυρίας αυτής της υπόθεσης. Οι δικηγόροι δεν εμφανίστηκαν με φυσική παρουσία, ως θα έπρεπε, για τις οδηγίες διαχείρισης της ακρόασης. Η πλευρά της Ενάγουσας θα έχει περίπου 3 μάρτυρες, που κατονόμασε, και η πλευρά της Εναγόμενης θα έχει περίπου 2 μάρτυρες, που κατονόμασε. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 09.02.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

 

Οδηγίες ακρόασης

  1. Προϋπολογίζεται να χρειαστούν περίπου 2 δικάσιμοι, η μία για τους μάρτυρες της Ενάγουσας και η άλλη για τους μάρτυρες της Εναγόμενης, αμφότερες από την 10:30 – 14:00, ενώ για τα θέματα ως προς τα οποία υπάρχει βάρος απόδειξης στην Εναγόμενη (π.χ. ελαττώματα προϊόντων), η Ενάγουσα διατηρεί το δικαίωμα να προσκομίσει απαντητική μαρτυρία, αναλόγως της εξέλιξης της εκδίκασης. Λόγω της επιβάρυνσης του προγράμματος με αρκετές υποθέσεις που είναι ήδη ορισμένες για ακρόαση την ίδια περίοδο, και που θα πρέπει όλες να αρχίσουν, δεν υπάρχει η δυνατότητα δέσμευσης συνεχών ημερομηνιών (δεν υπάρχουν συνεχείς ελεύθερες ημέρες σε άμεσο χρόνο).

 

  1. Ένορκες δηλώσεις όλων των μαρτύρων της πλευράς της Ενάγουσας μαζί με τυχόν έγγραφα από όσα περιλαμβάνονται στην ένορκη αποκάλυψη εγγράφων ή εναλλακτικά γραπτές δηλώσεις τους με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 μαζί με όλα τα έγγραφα που θα χρησιμοποιηθούν στη δίκη (εφόσον περιλαμβάνονται στην ένορκη αποκάλυψη εγγράφων) να καταχωριστούν/να δοθούν στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο (09.02.2023), ώστε κατά τη δικάσιμο η προφορική μαρτυρία να περιοριστεί, αν είναι δυνατόν, σε συμπληρώσεις της κυρίως εξέτασης και στην αντεξέταση των μαρτύρων. Αντίστοιχες οδηγίες θα δοθούν για τη μαρτυρία της Εναγόμενης, όταν θα οριστεί.

 

  1. Εάν οποιαδήποτε από τις διάδικες πλευρές έχει άλλα έγγραφα να παρουσιάσει που δεν αποκάλυψε, να αιτηθεί πριν από τη δικάσιμο να καθοριστούν με συγκεκριμένο διάταγμα, προς αποφυγή ενστάσεων σε τέτοιες βάσεις κατά τη διαδικασία.

 

  1. Ισχύουν ανάλογα οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), ενόψει και της φύσης της διαφοράς δεν προβλέπεται ανάγκη επέκτασης προς το παρόν.

 

  1. Η ακρόαση να περιοριστεί στα αμφισβητούμενα θέματα, τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα, να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας.

 

  1. Για ζητήματα λογαριασμών (λογιστικό μέρος διαφοράς), το Δικαστήριο διατηρεί τη δυνατότητα για περαιτέρω οδηγίες με βάση τον Ν.14/60, προς διάσωση δικαστικού χρόνου.

 

  1. Δίδονται οδηγίες, σε κάθε περίπτωση, οι διάδικοι να είναι παρόντες κατά την ημέρα της ακρόασης, για ουσιαστική μνεία πριν από την έναρξή της, και καλύτερο προγραμματισμό. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλο τρόπο η διαφορά, από τους δικηγόρους, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1429/2016

Για Ενάγουσα: Α.Χ. Παπαχαραλάμπους (καμία εμφάνιση), για Εναγόμενη: ΓΕ (καμία εμφάνιση) ( ? )

 

Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση. Αφορά σε απαίτηση για αποζημιώσεις για παράνομη σύλληψη, κράτηση και απέλαση. Εκ πρώτης όψεως, υπάρχουν έγγραφα, από όσα αποκαλύφθηκαν, που θα μπορούσαν να γίνουν παραδεκτά (δημόσια έγγραφα). Το Δικαστήριο θέλει να γνωρίζει πού βρίσκεται η Ενάγουσα πριν να δεσμεύσει τον δικαστικό χρόνο για να ακούσει τη μαρτυρία της, εφόσον και η υπόθεση έχει σειρά να ακουστεί, άμεσα. Επίσης, να δει την έκταση της προφορικής μαρτυρίας, καθότι υπάρχουν κυρίως νομικά ζητήματα. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 23.12.2022 ώρα 08:30. Δίδονται οδηγίες: οι δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση για σκοπούς ακρόασης να εμφανιστούν.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 19/2018

Για Ενάγουσα: Θεοχαρίδου Κ. Καλυψώ & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 1: Ιωάννης Παπαζαχαρία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 2: Μάριος Χαρτσιώτης & Σία ΔΕΠΕ

 

Η αγωγή είναι ορισμένη για Ακρόαση. Αφορά σε απαίτηση για αποζημιώσεις από πτώση που ο Ενάγων καταλογίζει στην κατάσταση του πεζοδρομίου και σε ευθύνη των Εναγόμενων. Ενόψει των θεμάτων εκπροσώπησης της Εναγόμενης 2 (ασφαλιστικής εταιρείας), αλλά και την ανάγκη να γίνει ακρόαση διαχείρισης πριν από τον προγραμματισμό της υπόθεσης για παρουσίαση της μαρτυρίας της, η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 07.03.2023 ώρα 08:30. Μέχρι τότε, να έχει διευθετηθεί το θέμα εκπροσώπησης της Εναγόμενης 2, εάν θα προωθήσει την υπεράσπισή της. Οι δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση για σκοπούς ακρόασης να εμφανιστούν.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 178/2018

Για Ενάγουσα: Δημητράκης Σαββίδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 1: Δημόκριτος Αριστείδου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενο 2: δεν προωθείται

 

Αφορά σε απαίτηση για εργατικό ατύχημα καθαρίστριας το 2015, εν ώρα υπηρεσίας σε σχολείο, κατά την προσπάθειά της να απομακρύνει νερά της βροχής, έπεσε από σκάλες και κτύπησε σε τσιμεντένια κολώνα. Καταλογίζει αμέλεια ή και παράβαση νόμιμων ή συμβατικών καθηκόντων, εκθέτει κοινές λεπτομέρειες. Οι βλάβες είναι κάκωση κεφαλής, θλαστικό τραύμα οφρυδός αριστερά όπου έγινε συρραφή, άλγος ώμου, συντριπτικό κάταγμα άνω πέρατος βραχιονίου, έγινε χειρουργική επέμβαση με προσθήκη υλικού οστεοσύνθεσης, τον δημόσιο τομέα, ακολούθησαν φυσιοθεραπείες, το 2017 υποβλήθηκε σε νέο χειρουργείο για αφαίρεση του υλικού οστεοσύνθεσης, διεκδικεί ειδικές και γενικές αποζημιώσει για πόνο και ταλαιπωρία. Η Εναγόμενη 1 αρνείται το συμβάν και διαζευκτικά οποιαδήποτε ευθύνη της, και ισχυρίζεται ευθύνη της ίδιας της Ενάγουσας, για την εργασία δεν απαιτούνταν ειδική εκπαίδευση ή οδηγίες ή σύστημα προφύλαξης, υπάρχει άρνηση και της ζημιάς. Το Δικαστήριο είναι απασχολημένο σήμερα με τη συνέχιση της αγωγής 1258/2016 ενώ υπάρχουν και κάποιες παλαιότερες χρονικά, που προηγούνται να ακουστούν, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται χρόνος. Οι δικηγόροι δεν εμφανίστηκαν για σκοπούς διαχείρισης της ακρόασης. Η αγωγή προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 29.05.2023 ώρα 10:30.

 

Οδηγίες ακρόασης

  1. Προϋπολογίζεται να χρειαστούν τουλάχιστον3δικάσιμοιγια την παρουσίαση της μαρτυρίας, δύογια τους μάρτυρες της Ενάγουσας (τουλάχιστον δύο μάρτυρες σε κάθε δικάσιμο) και μίαγια τους μάρτυρες της Εναγόμενης1, όλεςαπό την 10:30 – 14:00, ενώ η ζωντανή δίκη μπορεί να επιβάλει περαιτέρω χρήση του δικαστικού χρόνου. Λόγω της επιβάρυνσης του προγράμματος με αρκετές υποθέσεις που είναι ήδη ορισμένες για ακρόαση την ίδια περίοδο, και που θα πρέπει όλες να αρχίσουν, δεν υπάρχει η δυνατότητα δέσμευσης συνεχών ημερομηνιών (δεν υπάρχουν συνεχείς ελεύθερες ημέρες σε άμεσο χρόνο).

 

  1. Ένορκες δηλώσεις των μαρτύρων της πλευράς της Ενάγουσας μαζί με τυχόν έγγραφα από όσα περιλαμβάνονται στην ένορκη αποκάλυψη εγγράφων ή εναλλακτικά γραπτές δηλώσεις τους με βάση το άρθρο 25 Κεφ.9 μαζί με όλα τα έγγραφα που θα χρησιμοποιηθούν στη δίκη (εφόσον περιλαμβάνονται στην ένορκη αποκάλυψη εγγράφων) να καταχωριστούν/να δοθούν στην άλλη πλευρά το αργότερο 2 ημέρες πριν από τη δικάσιμο, ώστε κατά τη δικάσιμο η προφορική μαρτυρία να περιοριστεί, αν είναι δυνατόν, σε συμπληρώσεις της κυρίως εξέτασης και στην αντεξέταση των μαρτύρων. Αντίστοιχες οδηγίες θα δοθούν για τη μαρτυρία της Εναγόμενης1, όταν θα οριστεί.

 

  1. Εάν οποιαδήποτε από τις διάδικες πλευρές έχει άλλα έγγραφα να παρουσιάσει που δεν αποκάλυψε, να αιτηθεί πριν από τη δικάσιμο να καθοριστούν με συγκεκριμένο διάταγμα, προς αποφυγή ενστάσεων σε τέτοιες βάσεις κατά τη διαδικασία.

 

  1. Ισχύουν ανάλογα οι χρόνοι που προβλέπονται στους διαδικαστικούς κανονισμούς (Δ.30 ΚΠΔ), ενόψει και της φύσης της διαφοράς δεν προβλέπεται ανάγκη επέκτασης προς το παρόν.

 

  1. Η ακρόαση να περιοριστεί στα αμφισβητούμενα θέματα, τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα, να δηλωθούν πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Όσον αφορά την ιατρική μαρτυρία, να υποβληθούν στο Δικαστήριο, πριν από την έναρξη της δίκης, τα ζητήματα στα οποία διαφωνούν οι εμπειρογνώμονες και ορολογία που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατά τη δίκη, για προηγούμενη ενημέρωση του συστήματος στενογράφησης / στενοτύπησης.

 

  1. Σε κάθε περίπτωση, θα γίνειουσιαστική μνεία πριν από την έναρξη της ακρόασης, και καλύτεροςπρογραμματισμός. Εάν υπάρχει δυνατότητα να επιλυθεί με άλλοντρόπο η διαφορά, από τους δικηγόρους, να γίνουν οι σχετικές ενέργειες μέχρι την επόμενη δικάσιμο, και να ενημερωθεί το Δικαστήριο αναλόγως, για να διαθέσει την ημερομηνία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 290/2018

Για Ενάγοντες: G. Hadjineophytou& CoLLC, για Εναγόμενους: Γ. Λεοντίου για Αλ. Χρ. Αλεξάνδρου

 

Η υπόθεση είναι ορισμένη για Ακρόαση. Αφορά σε απαίτηση του Κηδεμόνα Τ/Κ περιουσιών για διατάγματα και αποζημιώσεις για ζημιά σε Τ/Κ περιουσία. Οι Εναγόμενοι αναφέρουν εκτιμητή και πολιτικό μηχανικό, χωρίς να κατονομάζουν. Να ετοιμαστούν εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων των Εναγόμενων, που να δοθούν στην άλλη πλευρά πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμός) την 07.03.2023 ώρα 08:30. Μέχρι τότε να γίνουν ένορκες αποκαλύψεις εγγράφων, και αντίγραφα να δοθούν στην άλλη πλευρά. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα/έγγραφα προς περιορισμό των επιδίκων θεμάτων μέχρι την επόμενη δικάσιμο. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1007/2018

Για Ενάγοντες: Πανάγος & Πανάγος ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: ChryssesDemetriades& CoLLC

 

Εάν οι Ενάγοντες θα προωθήσουν την αγωγή τους για δικαστική επίλυση, θα πρέπει να προβούν στα ανάλογα διαβήματα σε σχέση με την εκπροσώπησή τους χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (έλεγχο της προώθησής της & προγραμματισμό) την 07.03.2023 ώρα 08:30. Τα σημερινά έξοδα επιδικάζονται υπέρ της Εναγόμενης και εναντίον των Εναγόντων όπως υπολογιστούν/εγκριθούν ή άλλως πώς καθοριστούν από το Δικαστήριο στο τέλος της αγωγής.

 

  1.  

ΔΙΑΧ. 158/2019

Για διαχείριση: Μ. Τιμοθέου, διαχειρίστρια: απούσα

 

Εκκρεμεί η μεταβίβαση του ακινήτου, αναμένονται να ληφθούν βεβαιώσεις από τον Δήμο Πέγειας. Η διαχείριση ορίζεται για έλεγχο την 07.03.2023ώρα 08:30. Τελικοί λογαριασμοί να καταχωριστούν το αργότερο 4 ημέρες προηγουμένως. Εάν καταχωριστούν και εγκριθούν από τον Πρωτοκολλητή, η διαχείριση να μείνει εκτός πινακίου. Σε διαφορετική περίπτωση, να υπάρξει εμφάνιση. Οι δικηγόροι της διαχείρισης, εάν θεωρούν ότι υπάρχει κωλυσιεργία στον Δήμο Πέγειας όσον αφορά την έκδοση των βεβαιώσεων που αναμένουν, μπορούν, στο πλαίσιο του ελέγχου της διαχείρισης, να κλητεύσουν αρμόδιο πρόσωπο να εμφανιστεί στο Δικαστήριο και να δείξει λόγο για την καθυστέρηση.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 259/2019

Για Ενάγουσα: Χρυσαφίνης & Πολυβίου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 2: Ν. Παπαγεωργίου ΔΕΠΕ

 

Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 16.11.2023 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 769/2019

Για Ενάγοντες: Ορφανίδης, Χριστοφίδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Κ. Μανώλης

 

Η αγωγή ορίζεται για Ακρόαση την 15.11.2023 ώρα 10:30.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 708/2020

Για Ενάγουσα: Mantis& AthinodorouLLC, για Εναγόμενους: Χάρης Καλογήρου & Σία ΔΕΠΕ

 

Η αγωγή παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 07.03.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 69/2021

Για Ενάγουσα: Α.Μ. Ιωάννου, για Εναγόμενο: Μάριος Χαρτσιώτης & Σία ΔΕΠΕ

 

Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες του Ενάγοντος. Δίδονται οδηγίες: ο Ενάγων και ο Εναγόμενος, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 07.03.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία. Τυχόν άλλα προδικαστικά αιτήματα, να προωθηθούν ως τότε.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 667/2021

Για Αιτήτρια: Γ. Ηλιάδης

 

Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 08.07.2022

 

Η αίτηση παραμένει για επίδοση την 07.03.2023 ώρα 08:30.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 1038/2021

Για Ενάγουσα: Ομήρου & Ομήρου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Α. Μάγου, Μ. Μάγου & ΣυνεργάτεςΔΕΠΕ

 

Η αγωγή παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό την 07.03.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 17/2022

Για Ενάγοντα: Μαρία Σ. Παπαδημήτρη ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Ε. Ερωτοκρίτου ΔΕΠΕ

 

Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες του Ενάγοντος. Δίδονται οδηγίες: ο Ενάγων και οι Εναγόμενοι, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 07.03.2023 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία. Τυχόν άλλα προδικαστικά αιτήματα, να προωθηθούν ως τότε.

 

  1.  

ΑΓΩΓΗ 29/2022

Για Ενάγοντα: Φελλάς & Χρίστου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Ανδρέας Χρ. Δημητριάδης ΔΕΠΕ

 

Στον φάκελο του Δικαστηρίου δεν υπάρχουν ένορκες δηλώσεις αποκάλυψης εγγράφων. Ο Ενάγων και η Εναγόμενη, εντός περαιτέρω 60 ημερών από σήμερα, να προβούν στην καταχώριση ένορκης δήλωσης αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δοθούν στην άλλη πλευρά (σημ.: εάν καταχωρίστηκαν, να αγνοηθούν οι οδηγίες). Δίδονται περαιτέρω οδηγίες: (α) εντός 30 ημερών από σήμερα, ο Ενάγων να καταχωρίσει ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη της μαρτυρίας του κάθε μάρτυρα, (β) ακολούθως, η Εναγόμενη να καταχωρίσει τον δικό της ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων με σύνοψη μαρτυρίας κάθε μάρτυρα εντός περαιτέρω 30 ημερών. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμός) την 07.03.2023 ώρα 08:30. Λεπτομέρειες που έχουν ζητηθεί με βάση την αίτηση, αναφορικά με τις παραγράφους 4, 5, 10 της Έκθεσης Απαίτησης, να δοθούν μέχρι την επόμενη δικάσιμο. Έξοδα στην πορεία. Τυχόν άλλα προδικαστικά αιτήματα, να προωθηθούν ως τότε. Ενόψει της φύσης της απαίτησης (ζητείται επιστροφή αντικειμένων), δίδονται οδηγίες: οι δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση να εμφανιστούν για μνεία, πριν οριστεί για ακρόαση η υπόθεση. Το Δικαστήριο διατηρεί τη δυνατότητα να ζητήσει διευκρινίσεις και καλύτερο καθορισμό των ζητημάτων διαφοράς.

 

  1.  

ΠΣΑ 80/2022

I-JUSTICE

Για Αιτητή: Χ. Σιαηλής

 

Αίτηση ημερομηνίας 01.12.2022 για παράταση του προστατευτικού διατάγματος

 

Εκδίδεται διάταγμαως η παράγραφος Α της αίτησης.

 

 

Επικοινωνία: Μαρίνα Ραπτοπούλου, τηλ. 26802737, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

(για επείγοντα, Χρ. Μίτλεττον, Ε.Δ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

Υποθέσεις με χρονολογική σειρά

Α/Α

Υπόθεση

Αντικείμενο

Δικάσιμος

Σχόλια

 

  1.  

Αγωγή 2205/2012

Τραπεζικό χρέος

ΧΧΧ

Να προωθηθεί/περατωθεί

  1.  

Αγωγή 2799/2014

Τραπεζικό χρέος

ΧΧΧ

Συνεχιζόμενη – θα διευθετηθεί

  1.  

Αγωγή 2888/2014

Δόλος/απάτη

22.12.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 308/2015

Τροχαίο ατύχημα

03.02.2023

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 527/2015

Τραπεζικό χρέος

23.12.2022

Θα διευθετηθεί

  1.  

Αγωγή 577/2015

Παράβαση σύμβασης

23.01.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 689/2015

ΧΧΧ

ΧΧΧ

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 718/2015

ΧΧΧ

13.12.2022

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 728/2015

Αποζημιώσεις οικείων για θάνατο

31.01.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 759/2015

Τραπεζικό χρέος

12.01.2023

Πρέπει να περατωθεί

  1.  

Αγωγή 800/2015

Κατακράτηση εισπράξεων εισιτηρίων όπερας

13.12.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 1547/2015

Μείωση αξίας ακ. από δικ. ΑΗΚ

24.01.2023

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 2159/2015

Εργατικό ατύχημα

12.12.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 177/2016

Μείωση αξίας ακ. από δίκ. ΑΗΚ

20.12.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 718/2016 (2012)

Παράνομη σύλληψη κ.λπ.

15.12.2022

Συνεχιζόμενη

  1.  

Αγωγή 1258/2016

Αμέλεια, οχληρία, παράβαση νόμ. καθ/ντος - εισροή νερού σε όχημα μετά από βροχή

06.12.2022

Ολοκληρώθηκε την 06.12.2022