SIGNUP
  LOGIN

H αναθεώρηση των Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας  πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός κοινού έργου του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το Ανώτατο Δικαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γι’ αυτό το σκοπό διοργανώνεται Διαδικτυακό Συνέδριο για Δικηγόρους στις 3 Μαρτίου 2021 - ώρα 15:00 - 18.30 στο οποίο προσκαλούνται όλα τα μέλη του ΠΔΣ.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστεί το προσχέδιο Kανονισμών και θα επεξηγηθεί η φιλοσοφία στην οποία βασίστηκε,με στόχο την καλύτερη κατανόηση συγκεκριμένων διατάξεων και αλλαγών στις αστικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται πως τα Μέλη της Επιτροπής Μεταρρύθμισης και Πολιτικής Δικονομίας  του ΠΔΣ έχουν λάβει αντίγραφο files/ANNOUNCEMENTS/2021/February 2021/Conference_2(1).pdf των προτεινόμενων Κανονισμών για μελέτη και θα υποβάλουν την τελική έκθεση με τα σχόλια τους δια μέσω του ΠΔΣ στον Διευθυντή Μεταρρύθμισης μέχρι την 31.3.2021.

Εν αναμονή της συλλογής των σχολίων επί του προσχεδίου των Κανονισμών, οι συγκεκριμένες εξηγήσεις αναμένεται να συμβάλουν και να υποβοηθήσουν τη διαδικασία προετοιμασίας των σχολίων.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα συζητηθούν οι προκλήσεις, τα ερωτήματα και οι πιθανές λύσεις που συνδέονται με την εισαγωγή νέων διαδικαστικών Κανoνισμών σε δικαιοδοσίες άλλων χωρών. Οι συζητήσεις θα αφιερωθούν στην ανταλλαγή εμπειριών από εν ενεργεία δικηγόρους και δικαστές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, που ήρθαν αντιμέτωποι με τέτοιες αλλαγές.  Αφού γίνει παρουσίαση των νέων Κανονισμών προς τους συμμετέχοντες όπως και της λογικής πίσω από τις νέες διατάξεις, θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τα πρακτικά οφέλη για τους δικηγόρους και άλλους ενδιαφερόμενους.

Θα υπάρξει ταυτόχρονη μετάφραση από τα Ελληνικά στα Αγγλικά και αντιστρόφως

Ο σχετικός σύνδεσμος μέσω του οποίου μπορείτε να συνδεθείτε με το Συνέδριο, υπάρχει στο Πρόγραμμα, αλλά για ευκολία παρατίθεται και εδώ:-

 

PARTICIPANT LINK:-     

https://vmeeting.coe.int/k8/241116849601/join  

PLEASE DO NOT CLICK ON THIS LINK, BUT COPY AND PASTE IT ON GOOGLE CHROME

(For smartphones and tablets: application Kudo Live and ID 241116849601)

Λόγω της πιθανότητας αυξημένης συμμετοχής και υπερφόρτωσης της πλατφόρμας, το Συμβούλιο της Ευρώπης διευθέτησε ώστε να υπάρχει εναλλακτικός σύνδεσμος για παρακολούθηση του Συνεδρίου μέσω live-streaming. Ο σχετικός σύνδεσμος παρατίθεται πιο κάτω:-

LIVE-STREAMING LINK:-

https://vodmanager.coe.int/live/?appname=direct&image=assets%2Fimages%2Fcoe.jpg&langs=ori

Για καλύτερο συντονισμό του Συνεδρίου, εφόσον δεν είναι πάντα εύκολο σε διαδικτυακές συναντήσεις να λαμβάνονται ερωτήσεις, παρακαλώ όπως τυχόν ερωτήσεις για οποιονδήποτε από τους ομιλητές, αποσταλούν μέχρι την1η Μαρτίου2021 στο Functional Mailbox, το οποίο έχει δημιουργηθεί ειδικά για το συγκεκριμένο σκοπό:-   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δεν χρειάζεται οποιαδήποτε εγγραφή για το εν λόγω Συνέδριο.

Δεν υπάρχει οποιοδήποτε κόστος συμμετοχής.

Για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου και σχετικές πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ:

1. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

2. GUIDE FOR THE KUDO INTERFACE

3. ΣΥΝΟΨΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ