SIGNUP
  LOGIN

Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης στο οποίο εντάσσονται και οι νέοι προτεινόμενοι Θεσμοί Πολιτικής Δικονομίας, άρχισε χθες, 7 Ιουλίου 2021, το κοινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο: «Programme of Training for Judges, Registrars and Lawyers on the New Civil Procedure Rules» με στόχο την εκπαίδευση Κύπριων δικηγόρων από διεθνείς εμπειρογνώμονες και ειδικούς, οι οποίοι στη συνέχεια θα εκπαιδεύσουν και θα επιμορφώσουν τα μέλη του ΠΔΣ.

Την υλοποίηση του Έργου έχει αναλάβει το Συμβούλιο της Ευρώπης υπό τον συντονισμό του Διευθυντή της Σχολής Δικαστών, κ. Γιώργου Ερωτοκρίτου.

Η εκπαίδευση όλων των μελών του ΠΔΣ προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη κατανόηση και η συνακόλουθη αποτελεσματική εφαρμογή των προνοιών των υπό αναφορά Κανονισμών.

Θα ακολουθήσουν πρόσθετες ανακοινώσεις του ΠΔΣ το επόμενο διάστημα με αναλυτική ενημέρωση επί του θέματος καθώς και της απαιτούμενης διαδικασίας για την εν λόγω εκπαίδευση.