SIGNUP
  LOGIN

Την πρόθεση και τη θέλησή τους για κοινές, συντονισμένες δράσεις εξέφρασαν ΠΔΣ και ΣΕΛΚ στο πλαίσιο διαδικτυακής συνάντησής τους στις 03 Μαρτίου 2022, εξ αφορμής των προβλημάτων που ανακύπτουν λόγω της εφαρμογής του πλαισίου κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Στον αντίποδα των ανησυχιών που εκφράστηκαν και από τους δύο φορείς αναφορικά με τις άμεσες και/ή δυνητικές επιπτώσεις στην οικονομία μας και ειδικότερα στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών, υπογραμμίστηκε η σημασία της ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών, με στόχο τη διαφύλαξη των καλώς νοούμενων συμφερόντων της κυπριακής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώνεται ότι η ερμηνεία και η πρακτική εφαρμογή των εν λόγω περιοριστικών μέτρων, προκαλούν κραδασμούς στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται σειρά σημαντικών εργασιών.

Ως εκ τούτου, προκύπτει άμεση αναγκαιότητα έκδοσης επεξηγηματικού πλαισίου οδηγιών για τα υπό αναφορά μέτρα, από τις αρμόδιες κρατικές αρχές ή την Ε.Ε, καθότι δημιουργούνται ασάφειες στη διατύπωση και ανάγνωση των κανονισμών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο ΠΔΣ και ο ΣΕΛΚ έχουν αποστείλει κοινή επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών στην οποία διατυπώνονται οι δυσκολίες που ανακύπτουν λόγω των κυρωτικών μέτρων κατά της Ρωσίας και τονίζεται εμφατικά η λήψη έγκαιρων μέτρων και η δρομολόγηση αποτελεσματικών ενεργειών.

Παρατίθεται η επιστολή προς Υπουργείο Εξωτερικών και Υπουργείο Οικονομικών