Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick διοργανώνει διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Νομικές πτυχές και προκλήσεις από την κρίση» την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 18:00.

Η ένοπλη επέμβαση στην Ουκρανία από τη Ρωσική Ομοσπονδία ζωντάνεψε τον εφιάλτη ενός ολοκληρωτικού πολέμου όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Η παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου για την απαγόρευση χρήσης βίας, της ανεξαρτησίας και ακεραιότητας των κρατών και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών καθιστούν, περισσότερο από ποτέ, επιτακτική την ανάγκη εφαρμογής τους.

Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick διοργανώνει διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 και ώρα 18.00, όπου μέλη του Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Παν/μίου και έγκριτοι νομικοί θα παρουσιάσουν τις πολλαπλές πτυχές της κρίσης στην Ουκρανία και τις προκλήσεις που αναδύονται για το σεβασμό των διεθνών δικαιϊκών κανόνων και την αποτελεσματικότητα της διεθνούς διπλωματίας.

Η ημερίδα απευθύνεται σε φοιτήτριες και φοιτητές, δικηγόρους, νομικούς, μέλη της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και στην ευρύτερη κοινωνία. Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης των Δικηγόρων μελών του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Για εγγραφή πατήστε ΕΔΩ