SIGNUP
  LOGIN

Στο φόντο του πολέμου και των εξελίξεων στην Ουκρανία καθώς και των ζητημάτων που ανακύπτουν σχετικά με τα δικαιώματα των προσφύγων, ο ΠΔΣ ενημερώνει τα μέλη του ότι στη διαδικτυακή πλατφόρμα του HELP του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει δημιουργηθεί από τον κ. Νικόλα Τσαρδελλή, σε συνεργασία με την ομάδα του HELP, ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με υποστηρικτικό υλικό, στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση όσες και όσοι επιθυμούν να παράσχουν υποστήριξη σε Ουκρανούς πρόσφυγες.

Για εγγραφή επισκεφθείτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://help.elearning.ext.coe.int/course/view.php?id=5429

Υπενθυμίζουμε τα μέλη μας ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα του HELP έχει δημιουργηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε 47 κράτη μέλη της ΕΕ. Για την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) σε εθνικό επίπεδο είναι ουσιαστικής σημασίας η συνεχής επίκαιρη και δωρεάν επιμόρφωση δικηγόρων, δικαστών και εισαγγελέων ως προασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο ΠΔΣ συμμετέχει στο όλο πρόγραμμα και αρμόδιος επικοινωνίας και συντονιστής (info point) για την εκπαιδευτική πλατφόρμα HELP είναι ο Γραμματέας του ΠΔΣ, κ. Νικόλας Τσαρδελλής.

Θα είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφόρηση και/ή βοήθεια.