Ανακοινώνουμε ότι το διαδικτυακό πρόγραμμα New Civil Procedure Rules in Cyprus είναι έτοιμο και προσβάσιμο για τα μέλη μας και μπορούν να το παρακολουθήσούν στο δικό τους προσωπικό χρόνο.

Ενόψει της έναρξης εφαρμογής των Νέων Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας τον Σεπτέμβριο του 2023 είναι επιτακτική ανάγκη η επαρκής επιμόρφωση των δικηγόρων και δικαστών ώστε να είναι σε θέση να τους εφαρμόσουν ορθά και αποτελεσματικά.

Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο της Ευρώπης σε συνεργασία με τον ΠΔΣ και τη Σχολή Δικαστών ετοίμασε το πιο πάνω πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει χρήσιμο υλικό και ανάλυση των σημαντικότερων Κανονισμών των νέων Θεσμών, ανάλυση Αγγλικής νομολογίας, όπως επίσης ανάλυση αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε σχέση με το άρθρο 6 της Σύμβασης και το πώς επηρεάζει την εφαρμογή των νέων Θεσμών.

Το πρόγραμμα θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται με υλικό που ετοιμάζει η Επιτροπή Μεταρρύθμισης και Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας της οποίας προεδρεύει ο Αντιπρόεδρος του ΠΔΣ κ.Γιώργος Χριστοφίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Στην ομάδα που ετοίμασε το υλικό που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα συμμετείχαν Άγγλοι δικηγόροι και εκπαιδευτές, δικηγόρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης, και ο Γραμματέας του ΠΔΣ κ.Νικόλας Τσαρδελλής, ο οποίος είχε αναλάβει και την ευθύνη για τον σχεδιασμό του προγράμματος σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και τη Σχολή Δικαστών.

Για πρόσβαση στο πρόγραμμα τα μέλη μας θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουν λογαριασμό στη σελίδα https://help.elearning.ext.coe.int/login/index.php.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στο vimeo.com/399804233. Στη συνέχεια, για την εγγραφή σας στο πρόγραμμα New Civil Procedure Rules in Cyprusπατήστε στο σύνδεσμο https://help.elearning.ext.coe.int/course/view.php?id=5551.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και θα πιστωθεί με 6 πιστοποιημένες μονάδες.

Όσες και όσοι έχουν παρακαλουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρακαλούνται όπως αποστείλουν το σχετικό πιστοποιητικό στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να πιστωθούν οι μονάδες.