SIGNUP
  LOGIN

Εξυπηρέτηση Δικηγόρων και Ασκουμένων Δικηγόρων στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού covid-19

 

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, στο πλαίσιο των μέτρων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, προτρέπει τα Μέλη του όπως περιορίσουν τις επισκέψεις τους στα Γραφεία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Βάσει των ανακοινώσεων της ΚΔ θα επιτρέπεται η επίσκεψη και θα εξυπηρετούμε μόνον ένα άτομο ανά επίσκεψη. 

 

Α. ΑΔΕΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 

 

Όσον αφορά την ανανέωση της άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος, μπορείτε να  αποστέλλετε ηλεκτρονικά τα απαραίτητα έγγραφα (Βλέπετε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ) στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και η πληρωμή να γίνεται μέσω  JCCsmart επιλέγοντας την ιστοσελίδα του Συλλόγου (www.cyprusbarassociation.com) και ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται στο σημείο «πληρώστε εδώ»

ή μέσω courier  

 

Β. ΕΡΓΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ 

Η υποβολή αίτησης για την συμμετοχή σας στο έργο επιδότησης των ασκουμένων μπορεί να γίνεται μέσω courier όπως και τα έγγραφα που αφορούν την αλλαγή γραφείου

 

  • ΕΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΗΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
  • ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΜΟΝΟ) ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΗΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
  • Οι λειτουργοί του ΠΔΣ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τους αιτητές, θα ενημερώνουν για την παραλαβή της αίτησης και θα αποστέλλουν τη σχετική απόδειξη παραλαβής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

 

Γ. ΤΜΗΜΑ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

  • Εγγραφή ΕΠΔΥ: Μπορείτε να αποστέλλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλα τα σχετικά έγγραφα. Ακολούθως αυτά ελέγχονται και εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, γίνεται η εγγραφή της ΕΠΔΥ.
  • Πληρωμή ΕΠΔΥ: Γίνεται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας μας.
  • Αλλαγές ΕΠΔΥ: Όλες οι αλλαγές αναφορικά με τις ΕΠΔΥ, μπορούν να αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνοδευόμενες από τα σχετικά πιστοποιητικά.
  • Εμπιστεύματα: Προβαίνετε σε αίτημα πρόσβασης στο Μητρώο Εμπιστευμάτων μέσω της ιστοσελίδας μας. Αφότου λάβουμε το αίτημα και εφόσον είστε ο εγγεγραμμένος χρήστης, σας παρέχεται πρόσβαση. Όσον αφορά την εγγραφή και τις αλλαγές στα εμπιστεύματα, προβαίνετε σε αυτές, εφόσον σας δοθεί η προαναφερθείσα πρόσβαση.
  • Έκδοση Πιστοποιητικών Εποπτείας: Η αίτηση για έκδοση πιστοποιητικών γίνεται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας μας (για ΕΠΔΥ, ΔΕΠΕ και Εμπιστεύματα).
  • Ερωτηματολόγιο και Ετήσια Έκθεση Λειτουργού Συμμόρφωσης: Καταχωρούνται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας μας. Για το ερωτηματολόγιο, βλ. σχετική ανακοίνωση εδώ. Για την Ετήσια Έκθεση του Λειτουργού Συμμόρφωσης, βλ. σχετική ανακοίνωση εδώ.
  • Κοινοποίηση Λειτουργού Συμμόρφωσης ή αντικατάσταση αυτού: Κοινοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Απορίες, επίλυση προβλημάτων, κατευθυντήριες κλπ: Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικώς.

Στην ιστοσελίδα του ΠΔΣ (www.cyprusbarassociation.org) είναι αναρτημένα τα τηλέφωνα επικοινωνίας μας με τα οποία το κοινό μπορεί να επικοινωνεί, καθώς και όλες οι έκτακτες ανακοινώσεις. Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Τμήματος Εποπτείας και Συμμόρφωσης: amldep@cybar.org.cy.   

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α

Για σκοπούς ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος παρακαλούμε όπως ακολουθήσετε την πιο κάτω διαδικασία:

  1. ΔΗΛΩΣΗ / ΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι ασκείτε το επάγγελμα, υπογραμμένη από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του οικείου Τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου (Λευκωσίας – Λεμεσού – Λάρνακας – Αμμοχώστου – Κερύνειας – Πάφου).
  2. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ της συνδρομής σας προς τον οικείο Τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο.
  3. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Αντίγραφο του συμβολαίου στο οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός ασφαλίστρου και η ημερομηνία έναρξης και λήξης του συμβολαίου.

*Η ημερομηνία έναρξης και ημερομηνία λήξης θα πρέπει να συνάδει με την ημερομηνία έκδοσης της άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος (δηλ. 1.1.2020 – 31.12.2020)

4. Εξόφληση εισφοράς Ταμείου Συντάξεως Δικηγόρων

5. Δήλωση Προσωπικών Στοιχείων του Ταμείου Συντάξεως Δικηγόρων

Η δήλωση προσωπικών στοιχείων υπάρχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Ταμείου Συντάξεως Δικηγόρων (http://www.apf.com.cy/index.php/el-GR/payment-fees)

 Οι πληρωμές μπορούν να γίνονται είτε:

  • με επιταγές - Οι Επιταγές για τα πιο πάνω ποσά να εκδίδονται στο όνομα του «Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου»
  • με μετρητά
  • μέσω JCCsmart επιλέγοντας την ιστοσελίδα του Συλλόγου (www.cyprusbarassociation.com) και ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται στο σημείο «πληρώστε εδώ»

Λιγότερο από 10 χρόνια άσκησης του επαγγέλματος θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 68 Ευρώ και περισσότερο από 10 χρόνια το ποσό των 171 Ευρώ.

 6. Ευρωπαίοι Δικηγόροι:

Δικηγόροι οι οποίοι έχουν αρ. Μητρώου το οποίο έχει τα αρχικά Ε.Ε. και δεν έχουν εξομοιωθεί θα πρέπει μαζί με τα πιο πάνω (1, 2, 3, 4, 5, 6) να προσκομίσουν: α) την άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος από την χώρα προέλευσης ή καταγωγής τους και β) Λογαριασμό Κοινής ωφέλειας (Utility Bill) το οποίο επιβεβαιώνει την παραμονή τους στην Χώρα Υποδοχής.

7. Ένεκα της υποχρέωσης συμμόρφωσης σας με τον Κανονισμό Κ.Δ.Π. 358/2017, θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει τουλάχιστον 4 μονάδες Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, εκ των οποίων τουλάχιστον οι δύο θα πρέπει να είναι πιστοποιημένες μονάδες/ώρες.

Αν έχουν συμπληρωθεί οι μονάδες αλλά δεν έχουν καταχωρηθεί στην μερίδα σας, παρακαλείστε όπως τις καταχωρήσετε άμεσα. Για καταχώρηση πατήστε εδώ https://www.cyprusbar.org/help.aspx.

Παρακαλώ σημειώστε ότι οι πρωτοεγγραφέντες Δικηγόροι που έχουν εγγραφεί για πρώτη φορά κατά την διάρκεια του 2019 όπως ανανεώσουν την άδεια τους και για το 2020 (π.χ. Δικηγόρος ο οποίος έχει εγγραφεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2019 θα πρέπει και πάλι να ανανεώσει την άδειά του για το 2020 και να καταθέσει εκ νέου τα έγγραφά του).