SIGNUP
  LOGIN

Ο Πρόεδρος του ΠΔΣ δρ Χρίστος Κληρίδης συμμετείχε σήμερα, Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2022, στο IPG Conference Cyprus που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, το οποίο επικεντρώθηκε σε βασικές συνιστώσες της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου καθώς και σε δράσεις και μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς παρέμβασης, που θα ενισχύσουν την ελκυστικότητα της Κύπρου ως προορισμού επενδύσεων.

Ο δρ Κληρίδης κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, αναφέρθηκε στο γενικό νομικό πλαίσιο που διέπει τις επενδύσεις στην Κύπρο με έμφαση στη συμβολή του νέου Εμπορικού Δικαστηρίου και του νέου Ναυτοδικείου, επεξηγώντας το δικαιοδοτικό τους πλαίσιο αλλά και την οργανωτική τους διάρθρωση.

Παράλληλα, επεξήγησε τις μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη βαθμίδα της δικαιοσύνης, που στόχο έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας και την επιτάχυνση του ρυθμού των αποφάσεων.

Περαιτέρω, έκανε αναφορά στις καθυστερημένες εφέσεις και στον τρόπο διανομής μεταξύ της τριτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δικαιοδοσίας, απαριθμώντας τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των καθυστερημένων υποθέσεων στα κατώτερα δικαστήρια, που αποτελεί μια χρόνια παθογένεια του δικαστικού μας συστήματος.

Εστίασε επίσης στην προτεραιότητα του ΠΔΣ για προώθηση του Κυπριακού Κέντρου Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης για το οποίο ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο. Όπως σημείωσε, στα αρχικά στάδια, το Κέντρο θα λειτουργεί με Κύπριους δικηγόρους στοχεύοντας μελλοντικά στη διεύρυνσή του και σε διαιτητές και διαμεσολαβητές από το εξωτερικό, ιδιαίτερα για την επίλυση διαφορών με διεθνές στοιχείο.

Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη ιδιαιτέρως τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, υπογράμμισε την ουσιαστική συμβολή που μπορεί να έχει ο ΠΔΣ στην προώθηση άμεσων και μακροπρόθεσμων ενεργειών σε συνεργασία και με τους βασικούς εταίρους της οικονομίας προς τον κεντρικό επιδιωκόμενο στόχο της ανάδειξης της Κύπρου ως κορυφαίου επενδυτικού προορισμού.