SIGNUP
  LOGIN

Ο Πρόεδρος του ΠΔΣ δρ Χρίστος Κληρίδης συμμετείχε στο 8ο International Compliance Forum που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, το οποίο αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα συζητήσεων αναφορικά με τις εξελίξεις στον τομέα της συμμόρφωσης.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν επαγγελματίες του τομέα παροχής υπηρεσιών συμμόρφωσης όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για σημαντικές πτυχές, στις οποίες επικεντρώθηκαν οι θεματικές που ανέπτυξαν ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Ο δρ Κληρίδης συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης με κεντρικό θέμα τις προκλήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Αναφερόμενος στον αντίκτυπο των συγκεκριμένων μέτρων στην κυπριακή οικονομία, και ειδικότερα στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών, παρέθεσε σημεία προβληματισμού ως προς την αποτελεσματικότητά τους.

Σημείωσε επίσης τις ενέργειες και συνέργειες του ΠΔΣ σε σχέση με την εφαρμογή και την τήρηση των κυρώσεων καθώς και στην ενημέρωση και καθοδήγηση που παρέχεται προς τα μέλη του.

Παράλληλα, σε σχέση με τη διαχείριση των περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας, ο δρ Κληρίδης τόνισε ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο αρνητικός αντίκτυπος σε ουσιώδεις οικονομικούς τομείς, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεχούς αξιολόγησης των δεδομένων που προκύπτουν και λήψης των ανάλογων αντισταθμιστικών μέτρων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της εγχώριας οικονομίας.