SIGNUP
  LOGIN

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΠΔΣ εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο του δικηγόρου και πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης δρος Κύπρου Χρυσοστομίδη και απευθύνουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια, τους οικείους και τους συνεργάτες του.

Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης υπηρέτησε με γνώση και συνέπεια το δικηγορικό λειτούργημα και στην επαγγελματική του πορεία χειρίστηκε μεγάλο αριθμό δύσκολων υποθέσεων σε όλες τις βαθμίδες της Κυπριακής Δικαιοσύνης ενώ υπήρξε συγγραφέας  σημαντικών νομικών πονημάτων.

Γεννήθηκε στον Κάθηκα στις 5 Ιουλίου 1942. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με υποτροφία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ακολούθως, απέκτησε δίπλωμα συγκριτικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου με υποτροφία.

Στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία της Γερμανικής Κυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, όπου και αναγορεύτηκε σε Διδάκτωρ του Δικαίου.

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός βοηθός καθηγητής στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. Ακόμη, εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο.

Επέστρεψε στην Κύπρο το 1973, ενεγράφη στο Μητρώο του Ανωτάτου στις 11 Οκτωβρίου 1973 και άσκησε τη δικηγορία ενώ από το 1981 λειτουργεί το δικό του δικηγορικό γραφείο.

Το 2003 διορίστηκε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου και παρέμεινε στη θέση αυτή έως τον Ιανουάριο του 2006, και στις βουλευτικές εκλογές του 2006 εκλέγηκε βουλευτής Λευκωσίας.

Το 2008 επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια διορίστηκε Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης.

Ήταν νυμφευμένος με την Ελένη Πολυβίου και έχει δύο κόρες.

Η κηδεία θα τελεστεί το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022, από τον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία στις 11.00 π.μ.

Ας είναι η μνήμη του αιώνια.