SIGNUP
  LOGIN

Ο ΠΔΣ πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και τον Καθηγητή Ανδρέα Καπαρδή, Ομότιμο Καθηγητή στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Επίτιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Cambridge, μεγάλη και πρωτοποριακή έρευνα για τον τομέα της Δικαιοσύνης στην Κύπρο.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε σημαντικά ζητήματα, ενόψει και των μεταρρυθμίσεων που συντελούνται με στόχο τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας του δικαστικού συστήματος, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας κατά την απονομή της δικαιοσύνης, την αναβάθμιση των συνθηκών άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, την αξιοποίηση των ψηφιακών εφαρμογών, τη διά βίου εκπαίδευση.

Καθώς η περίοδος που διανύουμε αποτελεί κομβικό σημείο πολλών εξελίξεων στον τομέα της Δικαιοσύνης και αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα και τις διαχρονικές παθογένειες, είναι χρήσιμο να συλλέξουμε στοιχεία από όλους παράγοντες που συμβάλλουν στη λειτουργία της δικαιοσύνης για το πώς προσλαμβάνουν τη σύγχρονη λειτουργία και απονομή της, πώς ανταποκρίνεται στις σύνθετες προκλήσεις, πώς αποτιμούν την απόδοση επιχειρούμενων μεταρρυθμίσεων, πώς μπορεί το δικαστικό μας σύστημα να γίνει ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό σύμφωνα με τις αρχές του κράτους δικαίου.

Η έρευνα απευθύνεται σε δικηγόρους, νομικούς, φοιτητές Νομικής,  ασκούμενους δικηγόρους, δικαστές, δικαστικούς λειτουργούς, λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας.

Η συμμετοχή σας στο ερωτηματολόγιο είναι ιδιαίτερα ουσιαστική και θα συνδράμει στο να εξαχθούν χρήσιμα και ασφαλή συμπεράσματα, τα οποία θα τύχουν ανάλυσης και αξιολόγησης από ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Τα δεδομένα που θα συλλεχτούν είναι εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς της έρευνας.

Για το ερωτηματολόγιο της έρευνας επισκεφθείτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://forms.gle/H937RkHq476oFEjk7

Για τυχόν απορίες και/ή διευκρινίσεις μπορείτε να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να τηλεφωνήσετε στο 22873300.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.