SIGNUP
  LOGIN

Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για την Ιδιωτική Συμμετοχή για Συγχρηματοδοτούμενα Έργα  που υλοποιούνται υπό την Ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «Θάλεια 2021-2027».

Αγαπητά Μέλη,

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, ως Φορέας Υλοποίησης του έργου «Παροχή Ευκαιριών σε Νέους Πτυχιούχους Νομικής για Πραγματοποίηση της Απαιτούμενης από τον περί Δικηγόρο Νόμο – Κεφ.2, Πρακτικής Άσκησης», σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ. 20/12/2022, εγκρίθηκε η καταβολή ποσού του 10% του επιδόματος κατάρτισης από τα δικηγορικά γραφεία στα οποία οι ασκούμενοι θα πραγματοποιούν την άσκησή τους.

Η εν λόγω απόφαση κρίθηκε αναγκαία ενόψει του γεγονότος ότι το ποσοστό χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την περίοδο 2021-2027 είναι 60% σε σχέση με 85% που ήταν την προηγούμενη προγραμματική περίοδο και το ποσοστό εθνικής συνεισφοράς 40% αντί 15%.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η καταβολήτου 10% του επιδόματος κατάρτισης (650 ευρώ μηνιαίως), για τους νεοεγκριθέντες ασκούμενους με ημερομηνία έναρξης της άσκησής τους από 01/01/2023, θα γίνεται από τα επωφελούμενα μέλη (δικηγορικά γραφεία).

Περαιτέρω διευκρινίσεις και/ή λεπτομέρειες θα δοθούν προσεχώς.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ