SIGNUP
  LOGIN

Ενόψει της παγκόσμιας συνόδου δικηγορικών συλλόγων στο Ελσίνκι στις 23-26 Μάϊου 2023, ο Πρόεδρος του ΠΔΣ δρ Χρίστος Κληρίδης είχε διαδικτυακή συνάντηση χθες (10/05/23) με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Συλλόγου Δικηγόρων, Καθηγητή Jörg Menzer.

Τη σύνοδο, στην οποία θα εκπροσωπηθεί ο ΠΔΣ διά του Προέδρου του, θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, ενέργειες και μέτρα για τη βελτίωση της εικόνας του δικηγορικού λειτουργήματος στην κοινή γνώμη, καθώς και επικαιρικά θέματα μείζονος ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δρ Κληρίδης εξέφρασε την επιθυμία για την ενεργή συμμετοχή του στο διάλογο, σε σχέση με τα θέματα που αφορούν τη διασφάλιση του κράτους δικαίου.

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε τον δρα Menzer για το ζήτημα των κυρώσεων από ΗΠΑ και ΗΒ και τις επακόλουθες συνέπειες, οι οποίες πλήττουν ένα στιβαρό τομέα της οικονομίας μας. Δόθηκε, επίσης, ενημέρωση για την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας με αναφορά στη δημοσίευση σχετικών καταδικαστικών αποφάσεων.

Από την πλευρά του ο δρ Menzer, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή για την ενημέρωση που έλαβε, σημειώνοντας ότι ο δρ Κληρίδης θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τα συγκεκριμένα θέματα κατά τη διάρκεια των εργασιών της διεθνούς συνόδου, δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα ζητήματα απασχολούν τους συλλειτουργούς της δικαιοσύνης διεθνώς.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΠΔΣ απηύθυνε πρόσκληση στον δρα Menzer, στην οποία ανταποκρίθηκε θετικά, για συζήτηση του ενδεχομένου διοργάνωσης στην Κύπρο μιας μελλοντικής ανάλογης συνόδου με παράλληλη εισήγηση την πιθανή διοργάνωση/φιλοξενία στην Κύπρο εκδηλώσεων/συνεδρίων του International Bar Association.