SIGNUP
  LOGIN

Θλιβερές εικόνες καταγράφονται στους χώρους του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας εν έτει 2023, ενώ την ίδια ώρα γίνεται λόγος για εκσυγχρονισμό του τομέα της δικαιοσύνης.

Το φωτογραφικό υλικό, το οποίο παραθέτουμε, καταμαρτυρεί την εγκατάλειψη, με την τέντα εν είδει κυλικείου, χωρίς καμία παρέμβαση σε θέματα υποδομών και εξωραϊσμού των χώρων.

Ως ΠΔΣ έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι οι εικόνες αυτές που αντικρίζουν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης και οι πολίτες καθημερινά δεν περιποιούν τιμή σε κανένα και προσβάλλουν το κύρος και τη λειτουργία του υψηλού θεσμού της δικαιοσύνης.

Σε συνέχεια της επιστολής ημερ. 11.5.23 που απέστειλε ο Πρόεδρος του ΠΔΣ δρ Χρίστος Κληρίδης στον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη με αίτημα τη διευθέτηση συνάντησης για αξιολόγηση της προόδου των εργασιών αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών, απέστειλε χθες 15.5.23 νέα επιστολή στην οποία κακίζει την καθυστέρηση που σημειώνεται, λαμβάνοντας ιδιαιτέρως υπόψη και τη διαβεβαίωση που δόθηκε ότι θα εξασφαλιζόταν άδεια από το Δημαρχείο για να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες.

Θα πρέπει, επιτέλους, να γίνει κατανοητό ότι οι κτηριακές υποδομές δεν μπορεί να αντικρίζονται ασύνδετα με τον βασικό στόχο του εκσυγχρονισμού της δικαιοσύνης.

Ο ΠΔΣ θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ασκώντας την ανάλογη πίεση προς τους αρμόδιους για βελτίωση των δικαστηριακών χώρων, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή οποιαδήποτε επιπλέον αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων.

wwwww.jpgww.jpgw.jpgwwwwwwwwww.jpgwww.jpg

wwww.jpg