SIGNUP
  LOGIN

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σαν αποτέλεσμα της  κατάστασης που δημιουργήθηκε σε σχέση με την επιδημία του νέου Κορωνοϊου που είχε σαν αποτέλεσμα την αναστολή, για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα,  της διοργάνωσης εκπαιδευτικών σεμιναρίων, το Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου έχει αποφασίσει τα ακόλουθα αναφορικά με την Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Εκπαίδευση:

  • Δεν θα υπάρξει υποχρέωση συμπλήρωσης μονάδων ΣΕΕ για την περίοδο 1/1/2020 έως 31/12/2020 για την ανανέωση της άδειας για το 2021. Θα ισχύει όμως η υποχρέωση αναφορικά με την περίοδο από 1/1/2021 έως 31/12/2021 ώστε να καταστεί δυνατή η ανανέωση της άδειας για το έτος 2022.
  • Όλες οι μονάδες ΣΕΕ που συμπλήρωσαν ή θα συμπληρώσουν οι δικηγόροι μέσα στο 2020 θα συνυπολογιστούν σε σχέση με την υποχρέωση τους για την ανανέωση της άδειας τους για το 2022. Ως εκ τούτου, όσοι έχετε παρακολουθήσει ή θα παρακολουθήσετε σεμινάρια εντός του 2020, οι μονάδες ΣΕΕ που έχετε λάβει ή θα λάβετε από τα σεμινάρια αυτά θα προσμετρήσουν για την ανανέωση της άδειας σας για το 2022. Το ίδιο ισχύει και για τις μέχρι 3 επιπλέον μονάδες ΣΕΕπου κάποιοι δικηγόροι συμπλήρωσαν κατά την περίοδο 2018/2019 πέραν των μονάδων που θα έπρεπε να συμπληρώσουν για την ανανέωση της άδειας για το 2020, τις οποίες επίσης μπορούν να συνυπολογίσουν στις μονάδες που απαιτούνται για την ανανέωση της άδειας για το 2022.
  • Όσοι δεν συμπλήρωσαν τις μονάδες που απαιτούνταν για την ανανέωση της άδειας τους για το 2020, είτε έχουν αιτηθεί παράταση είτε όχι, θα μπορέσουν να ανανεώσουν την άδεια τους για φέτος και θα απαλλαγούν από την υποχρέωση τους να συμπληρώσουν τις μονάδες αυτές.

Τόσο ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος όσο και οι Τοπικοί Σύλλογοι θα καταβάλουν προσπάθειες για τη διοργάνωση σεμιναρίων μέσω διαδικτύου τα οποία θα προσμετρούν στην υποχρέωση ΣΕΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες θα ενημερωθείτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και τους Τοπικούς Συλλόγους, ενώ μπορείτε να παρακολουθείτε τα σεμινάρια που είναι διαθέσιμα μέσω της ειδικής πλατφόρμας εκπαίδευσης του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cyprusbar.org/CoursesEvents.aspx

Για οποιεσδήποτε απορίες ή και διευκρινήσεις επικοινωνήστε με την αρμόδια λειτουργό στον Π.Δ.Σ. στο 22873300 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία.

 

Γραφείο Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου