SIGNUP
  LOGIN

OΠρόεδρος του Π.Δ.Σ. Δρ. Χρίστος Κληρίδης με τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Χριστοφίδη είχαν συνάντηση σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, κ. Άντρο Κυπριανού και το μέλος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Άριστο Δαμιανού.

 

Ο Πρόεδρος του Π.Δ.Σ. ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ για τις μέχρι σήμερα εργασίες του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για τη σύσταση των κλιμακίων του Πειθαρχικού Συμβουλίου, την σύνθεση του Νομικού Συμβουλίου και τις μέχρι σήμερα δραστηριότητες του Συλλόγου από 15/10/2020.

 

Αντηλλάγησαν απόψεις για τα θέματα της μεταρρύθμισής στη δικαιοσύνη και της διαφθοράς.

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ στηρίζει τις διεργασίες για την μεταρρύθμιση όπως επίσης και τις προσπάθειες του Δικηγορικού Συλλόγου για αντιμετώπιση της διαφθοράς συμπεριλαμβανομένης και της νέας Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου κατά της διαφθοράς.

 

Το ΑΚΕΛ διαβεβαίωσε τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες για μία δίκαιη μεταρρύθμιση και για τα όποια δίκαια αιτήματα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Η συζήτηση διεξήχθη μέσα στο πλαίσιο ενός γόνιμου διαλόγου. Ο Πρόεδρος του Π.Δ.Σ. εξέφρασε την επιθυμία όπως ο γόνιμος αυτός διάλογος συνεχιστεί και στο μέλλον.

 

Ο Πρόεδρος του Π.Δ.Σ. διατύπωσε μεταξύ άλλων την άποψη ότι η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης είναι πρωτίστως θέμα της πολιτείας η οποία βεβαίως θα λάβει σοβαρά υπόψη τις θέσεις όλων των εμπλεκομένων και του Π.Δ.Σ. κάτι το οποίο είναι προς το συμφέρον της δικαιοσύνης ευρύτερα.