SIGNUP
  LOGIN

Ανακοινωθέν

O Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου είχε συνάντηση σήμερα με τον Βουλευτή των Οικολόγων κύριο Γιώργο Περδίκη και την συνοδεία του.

 

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Δρ. Χρίστος Κληρίδης, ενημέρωσε τον κύριο Γιώργο Περδίκη για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης, την πορεία της μεταρρύθμισης και τον διαβεβαίωσε ότι, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέλαβε πρωτοβουλίες για προώθησή της έτσι που μέχρι την 1 Ιουλίου 2021 να έχουμε ένα νέο Εφετείο, ένα νέο Τριτοβάθμιο Αναιρετικό Ανώτατο Δικαστήριο, Γνωμοδοτικό Συμβούλιο και νέο Δικαστικό Συμβούλιο. Αυτά συμπεριλαμβάνονται στην Α Φάση της μεταρρύθμισης.

 

Ενημέρωσε ότι έγινε νέα επεξεργασία των νομοσχεδίων από επιστημονική ομάδα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και ότι τα Νομοσχέδια θα τύχουν τώρα τελικής επεξεργασίας στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαβούλευσης Υπουργείου Δικαιοσύνης με εκπροσώπους των κομμάτων μελών της Επιτροπής Νομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

 

Ζήτησε την στήριξη του Κινήματος των Οικολόγων όταν τα νομοσχέδια θα επιστρέψουν στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την ψήφισή τους σε Νόμο το συντομότερο δυνατόν.

 

Ο κος Περδίκης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου ότι οι Οικολόγοι θα στηρίξουν την διαδικασία και αναμένουν να δουν το τελικό αποτέλεσμα των διεργασιών.

 

Ανταλλάγησαν απόψεις και για το θέμα της διαφθοράς και γενικότερα για θέματα που αφορούν την δικαιοσύνη αλλά και τα προβλήματα των δικηγόρων.

 

Ο κος Περδίκης ζήτησε από τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου να συνδράμει στα θέματα που αφορούν τις εκποιήσεις και αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν. Ο κος Κληρίδης υποσχέθηκε να θέσει το θέμα στο Συμβούλιου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και στην Αρμόδια Υποεπιτροπή που χειρίζεται τα θέματα αυτά με στόχο να επιλυθούν τα όποια προβλήματα.