SIGNUP
  LOGIN

Στις 26/11/2020 θα γίνει επίσημη τελετή παράδοσης των νέων Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας από την υπεπιτροπή σύνταξης και μετάφρασης τους στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος χαιρετίζει τις προσπάθειες που γίνονται για την βελτίωση της απονομής της Δικαιοσύνης από όλους τους φορείς και από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος αναμένει το κείμενο των Κανονισμών και ευελπιστεί ότι όντως θα συνεισφέρουν στην επιτάχυνση και εξοικονόμηση των διαδικασιών.

Ο Δικηγορικός κόσμος μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο των Κανονισμών οι οποίοι αναμφίβολα όταν τεθούν σε εφαρμογή, αναμένεται ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν σταδιακά με τρόπο ο οποίος δεν θα δημιουργήσει οποιαδήποτε προβλήματα στα Δικαστήρια και στους Δικηγόρους.

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος σχεδιάζει μέτρα εκπαίδευσης των Δικηγόρων διαδικτυακά έστω και εάν δεν αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή  οι θεσμοί αυτοί άμεσα.

Πρόθεση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου είναι να καλέσει τους  συναδέλφους Δικηγόρους οι οποίοι συμμετείχαν στην επιτροπή σύνταξης των θεσμών αυτών να παρουσιάσουν αυτούς και επεξηγήσουν για να βοηθήσουν το έργο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στην εκπαίδευση των Δικηγόρων.