SIGNUP
  LOGIN

Αγαπητά Μέλη,

Το Τμήμα Εποπτείας και Συμμόρφωσης υπενθυμίζει ότι όλες οι υπόχρεες οντότητες που προσφέρουν διοικητικές υπηρεσίες στην βάση του Ν.196(Ι)/2012 και του Ν.188(I)/2007, υποχρεούνται ετησίως να υποβάλλουν ηλεκτρονικώς στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, την Ετήσια Έκθεση του Λειτουργού Συμμόρφωσης.

Η Ετήσια Έκθεση για το έτος 2020, μπορεί να υποβληθεί από την 01/01/2021 έως την 31/03/2021.

Διαδικασία Υποβολής:

  • Η Ετήσια Έκθεση προετοιμάζεται και υποβάλλεται προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο, εντός δύο μηνών από το τέλος κάθε ημερολογιακού έτους (ήτοι το αργότερο έως το τέλος Φεβρουαρίου).

Νοείται ότι στις περιπτώσεις αυτοεργοδοτουμένων ή/και νομικών προσώπων των οποίων ο Λειτουργός Συμμόρφωσης και ο/η Διευθυντής και ο/η Μέτοχος είναι το ίδιο φυσικό πρόσωπο, δεν απαιτείται έγκριση Διοικητικού Συμβουλίου.

  • Η Ετήσια Έκθεση, αφού εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, υποβάλλεται ηλεκτρονικά στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, μαζί με συνοδευτική επιστολή από το διευθυντή του εποπτευόμενου μέλους που να βεβαιώνει την έγκριση της Ετήσιας Έκθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο. Τα δύο έγγραφα θα πρέπει να σαρωθούν σε ένα αρχείο τύπου pdf. και να υποβληθούν μέσω της ιστοσελίδας του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία της σχετικής συνέλευσης και το αργότερο τρεις μήνες μετά το τέλος του ημερολογιακού έτους (ήτοι την 31η Μαρτίου) στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cyprusbar.org/AnnualComplianceReport.aspx

Σημείωση: Υπενθυμίζεται ότι η Ετήσια Έκθεση υποβάλλεται από το Φυσικό και/ή Νομικό Πρόσωπο που τιμολογεί για την προσφορά των διοικητικών υπηρεσιών. Σε περίπτωση που τιμολογούν περισσότερα από ένα πρόσωπα και θα υποβληθούν Ετήσιες Εκθέσεις από το ίδιο δικηγορικό γραφείο ή/και φυσικό πρόσωπο, αυτές θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε ένα μόνο αρχείο.

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος θα ήθελε να επισημάνει ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβληθούν κυρώσεις.

 

Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος

02 Δεκεμβρίου 2020