Ενημερώνουμε τα Μέλη του ΠΔΣ και το κοινό ότι μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το γραφείο μας θα λειτουργεί με προσωπικό σύμφωνα με τις πρόνοιες του διατάγματος και δε θα δεχόμαστε κόσμο για ραντεβού/συναντήσεις μέχρι και τις 31/1/2021

Τα Μέλη θα μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΠΔΣ και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικώς.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Α. ΑΔΕΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Όσον αφορά την ανανέωση της άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος μπορείτε να  αποστέλλετε ηλεκτρονικά τα απαραίτητα έγγραφα (Βλέπετε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α) στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και η πληρωμή να γίνεται μέσω  JCC smart επιλέγοντας την ιστοσελίδα του Συλλόγου (www.cyprusbarassociation.com) και ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται στο σημείο «πληρώστε εδώ»

ή μέσω courier με  παράδοση στην πόρτα του γραφείου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Η ΑΔΕΙΑ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΈΧΕΙ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ¨Η ΑΛΛΟΥ ΤΡΟΠΟΥ Ο ΟΠΟΪΟΣ ΘΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΔΣ.

Β. ΕΡΓΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ

Η υποβολή αίτησης για την συμμετοχή σας στο έργο επιδότησης των ασκουμένων μπορεί να γίνεται μέσω courierόπως και τα έγγραφα που αφορούν την αλλαγή γραφείου

• ΕΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΗΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
  • ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΜΟΝΟ) ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΗΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Γ. ΤΜΗΜΑ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

• Εγγραφή ΕΠΔΥ:όλα τα σχετικά πιστοποιητικά και έντυπα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Αφότου τα έντυπα ελεγχθούν, οι αρμόδιοι λειτουργοί προχωρούν με εγγραφή στο Μητρώο ΕΠΔΥ του ΠΔΣ και σας αποστέλλεται ο αρ. εγγραφής της εταιρείας, ούτως ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε μέσω της ιστοσελίδας του ΠΔΣ με την σχετική καταβολή του τέλους εγγραφής.
  • Πληρωμή ΕΠΔΥ: γίνεται διαδικτυακώς μέσω της ιστοσελίδας μας.
  • Αλλαγές ΕΠΔΥ: όλες οι αλλαγές, συνοδευόμενες από τα σχετικά πιστοποιητικά και έντυπα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Αφότου τα έντυπα ελεγχθούν, οι αρμόδιοι λειτουργοί προβαίνουν στις αλλαγές στο Μητρώο ΕΠΔΥ του ΠΔΣ και ενημερώνεστε με απαντητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι αυτές έλαβαν χώρα.

• Εμπιστεύματα (Trusts): γίνεται αίτημα πρόσβασης στο Μητρώο Εμπιστευμάτων που διατηρεί ο ΠΔΣ μέσω της ιστοσελίδας μας. Μόλις λάβουμε το αίτημα και εντός της ίδιας εργάσιμης ημέρας, ο αρμόδιος λειτουργός ελέγχει κατά πόσον ο χρήστης είναι εγγεγραμμένος και ακολούθως δίδεται πρόσβαση. Όλες οι εγγραφές και/ή αλλαγές γίνονται από τον ίδιο τον χρήστη διαδικτυακώς μέσω της ιστοσελίδας μας, αφότου δοθεί πρόσβαση.

• Έκδοση Πιστοποιητικών Εποπτείας: γίνεται αίτημα και πληρωμή για έκδοση πιστοποιητικού διαδικτυακώς και αφότου ληφθεί το αίτημα εκδίδεται το σχετικό πιστοποιητικό (είτε για ΕΠΔΥ, είτε για ΔΕΠΕ, είτε για Trusts).

• Ερωτηματολόγιο και Ετήσια Έκθεση Λειτουργού Συμμόρφωσης: καταχωρούνται διαδικτυακώς από την υπόχρεη οντότητα μέσω της ιστοσελίδας μας

• Κοινοποίηση Λειτουργού Συμμόρφωσης ή αντικατάσταση αυτού: κοινοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

• Απορίες, επίλυση προβλημάτων, κατευθυντήριες γραμμές κλπ: μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή/και τηλεφωνικώς.

• Επικοινωνίες και διευθετήσεις με άλλες εποπτικές αρχές, μπορούν να γίνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικώς.

Στην ιστοσελίδα του ΠΔΣ είναι αναρτημένα τα τηλέφωνα επικοινωνίας

με τα οποία το κοινό μπορεί να επικοινωνεί όπως και όλες οι έκτακτες ανακοινώσεις.  www.cyprusbarassociation.org

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α

Για σκοπούς ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος παρακαλούμε όπως ακολουθήσετε την πιο κάτω διαδικασία:

1. ΔΗΛΩΣΗ / ΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι ασκείτε το επάγγελμα, υπογραμμένη από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του οικείου Τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου (Λευκωσίας – Λεμεσού – Λάρνακας – Αμμοχώστου – Κερύνειας – Πάφου).

1. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ της συνδρομής σας προς τον οικείο Τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο.

1. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Αντίγραφο του συμβολαίου στο οποίο θα αναγράφετε ο αριθμός ασφαλίστρου και ημερομηνία έναρξης και λήξης του συμβολαίου.

*Η ημερομηνία έναρξης και ημερομηνία λήξης θα πρέπει να συνάδει με       την ημερομηνία έκδοσης της άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος (δηλ. 1.1.2021 – 31.12.2021)

1. Έχει γίνει αναστολή για το έτος 2020 της υποχρέωση συμμόρφωσης σας με τον Κανονισμό Κ.Δ.Π. 386/2017, επομένως για την ανανέωση σας δεν θα σας ζητηθεί συμπλήρωση των απαιτούμενων μονάδων Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε όμως, σε περίπτωση που έχετε παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα εντός του 2020 να τα καταχωρήσετε στην μερίδα σας εάν δεν είναι καταχωρημένα καθότι θα προσμετρήσουν για την ανανέωση σας το 2022.

Για καταχώρηση πατήστε https://www.cyprusbar.org/help.aspx

5.  Εξόφληση εισφοράς Ταμείου Συντάξεως Δικηγόρων

Οι πληρωμές μπορούν να γίνονται είτε :

• με επιταγές  - Οι Επιταγές για τα πιο πάνω ποσά να εκδίδονται στο όνομα του «Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου»,
  • είτε με μετρητά
  • είτε μέσω JCC smartεπιλέγοντας την ιστοσελίδα του Συλλόγου (www.cyprusbarassociation.com) και ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται στο σημείο «πληρώστε εδώ»

Λιγότερο από 10 χρόνια άσκησης του επαγγέλματος θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 68 Ευρώ και περισσότερο από 10 χρόνια το ποσό των 171 Ευρώ.

1. Ευρωπαίοι Δικηγόροι:

Δικηγόροι οι οποίοι έχουν αρ. Μητρώου το οποίο έχει τα αρχικά Ε.Ε. θα πρέπει  μαζί με τα πιο πάνω (1, 2, 3, 4, 5, 6) να προσκομίσουν: α) την άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος από την χώρα προέλευσης ή καταγωγής  τους β) Λογαριασμό Κοινής ωφέλειας (Utility Bill) το οποίο επιβεβαιώνει την παραμονή τους στην Χώρα Υποδοχής.

Παρακαλώ σημειώστε ότι οι πρωτοεγγραφέντες  Δικηγόροι που έχουν εγγραφεί για πρώτη φορά κατά την διάρκεια του 2030 όπως ανανεώσουν την άδεια τους και για το 2021 (π.χ. Δικηγόρος ο οποίος έχει εγγραφεί για πρώτη φορά τον  Δεκέμβριο του 2019 θα πρέπει και πάλι να ανανεώσει την άδειά του για το 2020 και να καταθέσει εκ νέου τα έγγραφά του).

Το Γραφείο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου θα είναι ανοικτό καθημερινά (Φλωρίνης 11, γρ.101, 1οςορ. “CityForum”)

Δευτέρα,  Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 08.00 – 15.00

Τρίτη: 08.00 – 16.00

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Δικηγόροι οι οποίοι δεν θα ανανεώσουν την άδεια τους μέχρι 31 Μαρτίου 2021 τότε θα πρέπει σύμφωνα με το Νόμο (Kεφ.2) να καταβάλουν το διπλάσιο ποσό για την Άδεια τους.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις και πληροφορίες επικοινωνήστε στο  τηλ. 22873300 η στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και για το Ταμείο Συντάξεως Δικηγόρων στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 22873310

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ