SIGNUP
  LOGIN

Αναφορικά με τους νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας (Θεσμούς),  επιθυμούμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας πως την Παρασκευή 15.1.2021 ο Πρόεδρος του ΠΔΣ δρ Χρίστος Κληρίδης, παρέλαβε σε ηλεκτρονική μορφή, από τον Διευθυντή Μεταρρύθμισης και Επιμόρφωσης κ. Γιώργο Ερωτοκρίτου, τους προτεινόμενους νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες εκ μέρους του ΠΔΣ. 

Με εντολή του Προέδρου του ΠΔΣ ανατέθηκε άμεσα στην αρμόδια Επιτροπή Μεταρρύθμισης και Πολιτικής Δικονομίας του ΠΔΣ όπως γίνει σχετική μελέτη επεξεργασίας των νέων Κανονισμών.

Η Επιτροπή Μεταρρύθμισης και Πολιτικής Δικονομίας, αφού ολοκληρώσει την ανάγνωση των Κανονισμών, θα προχωρήσει στην περαιτέρω επεξεργασία των Κανονισμών αλλά και την έγκαιρη ετοιμασία παρατηρήσεων και εισηγήσεων, από υποομάδες που θα δημιουργηθούν γι’αυτόν τον σκοπό. Ακολούθως, η Επιτροπή θα ετοιμάσει και θα υποβάλει εισηγητική έκθεση προς το Συμβούλιο του ΠΔΣ. 

Το Συμβούλιο του ΠΔΣ οφείλει μέχρι την 31.3.2021,  ημερομηνία που έχει καθοριστεί ως καταληκτική ημερομηνία, να έχει υποβάλει τις γραπτές εισηγήσεις του στον Διευθυντή Μεταρρύθμισης και Επιμόρφωσης.

Μπαίνοντας στην τελική πορεία υιοθέτησης των νέων Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν εποικοδομητικά και με τη δέουσα σοβαρότητα και πνεύμα συνεργασίας, στην ολοκλήρωση και αυτού του εγχειρήματος για τον εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης.