SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

CIVILAW – Training of Lawyers on EU instruments in Family Law – Rome 18 October 2022
Tuesday 18 October 2022, 08:00am
Hits : 2312
by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόσκληση συμμετοχής σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα εκπαίδευσης δικηγόρων σε ευρωπαϊκά όργανα για το Οικογενειακό Δίκαιο

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος επίσημα διαπιστευμένος φορέας στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων (European Lawyers Foundation) και τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ισπανίας, Ιταλίας, Ελλάδας, Ρουμανίας, Πολωνίας και Τσεχίας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CiviLAW”  Training of lawyers on EU instruments on insolvency law and family law(JUST-JTRA-EJTR-AG-2020-101005779)

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται σε ποσοστό 90% από το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δικαιοσύνη και μόλις σε ποσοστό 10% από τον συμβληθέντα δικηγορικό φορέα. Στο πλαίσιο του προγράμματος CIVILAWθα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κατάρτισης τόσο για το Οικογενειακό Δίκαιο όσο και για το Πτωχευτικό Δίκαιο τα οποία θα ανακοινώνονται τόσο στην ιστοσελίδα του ΠΔΣ όσο και στην ειδική πλατφόρμα εκπαίδευσης (portal).

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί το πέμπτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί το τρίτο διά ζώσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, στη Ρώμη στην Ιταλία και θα πραγματεύεται θέματα του Οικογενειακού Δικαίου.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί στους συμμετέχοντες δικηγόρους από όλες τις χώρες μια πλούσια θεματολογία γύρω από το οικογενειακό δίκαιο (διαζύγιο, ακύρωση γάμου, ζητήματα γονικής μέριμνας, διεθνής αρπαγή τέκνων, εφαρμογή αποφάσεων οικογενειακού δικαίου κλπ.) με εισηγητές έμπειρους νομικούς από κάθε συμμετέχοντα δικηγορικό σύλλογο που θα αναλύσουν και την εφαρμογή του οικογενειακού δικαίου σε κάθε χώρα με παραδείγματα.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Από τον ΠΔΣ θα συμμετάσχει ένας (1) Δικηγόρος.

Κριτήρια επιλογής:

  1. Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. (θα ζητηθεί αποδεικτικό)
  2. Μέχρι 10 χρόνια άσκηση επαγγέλματος
  3. Ανανεωμένη άδεια δικηγόρου σε ισχύ  

Η επιλογή θα γίνει με κλήρωση, κατόπιν εξέτασης των πιο πάνω κριτηρίων, την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022.

Τα έξοδα (αεροπορικά και οδοιπορικά) καλύπτονται από το πρόγραμμα μέχρι 400 ευρώ και μέχρι 300 ευρώ έξοδα διαβίωσης (ξενοδοχείο, γεύματα και μετακινήσεις εντός της πόλης).

Για το προσχέδιο πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντός σας και για να συμπεριληφθείτε στον κατάλογο με τους δικηγόρους που θα λάβουν μέρος στην κλήρωση, παρακαλώ συμπληρώσετε την πιο κάτω φόρμα για (googleform) με τα ορθά στοιχεία επικοινωνίας σας.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeg7OmRbsEYFYSN1ehUAvqEyr8WviOuSWv1s9CKqIneLf_imw/viewform

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/8/2022

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των Δικηγόρων και μοριοδοτείται με 6 πιστοποιημένες μονάδες, οι οποίες θα καταχωρηθούν από τον ΠΔΣ στον συμμετέχοντα που θα επιλεγεί, ο οποίος θα πρέπει απαραίτητα να παρακολουθήσει το πρόγραμμα στην ολότητά του.