SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

Συγκεκριμένες Πτυχές του περί Προστασίας του Καταναλωτή Νόμου του 2021 (Μέρος ΙΙΙ - Παραπλανητική και Συγκριτική Διαφήμιση, Μέρος VII - Καταχρηστικές Ρήτρες) και Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών
Wednesday 19 October 2022, 05:00pm - 07:00pm
Hits : 2560
by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου και το Cyprus Center for ADR διοργανώνουν διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Συγκεκριμένες Πτυχές του περί Προστασίας του Καταναλωτή Νόμου του 2021 (Μέρος ΙΙΙ - Παραπλανητική και Συγκριτική Διαφήμιση,  Μέρος VII - Καταχρηστικές Ρήτρες) και Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών» την Τετάρτη 19/10/2022 στις 17:00 – 19:00.

Ομιλητής: Ευριπίδης Χατζηνέστορος (δικηγόρος, ιδρυτής του Cyprus Center for Alternative Dispute Resolution. Είναι επίσης μέλος της επιτροπής διαιτησίας και διαμεσολάβησης του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της ΑΝΑΔ και πιστοποιημένος εκπαιδευτής διαμεσολαβητών. Μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου νομικής, LLB στο Πανεπιστήμιο Queen Mary University του Λονδίνου το 2009, ολοκλήρωσε στη συνέχεια το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στο εταιρικό δίκαιο LLM, στο University College του Λονδίνου. Το 2016 ο Ευριπίδης συνδημοσίευσε το βιβλίο «Δίκαιο Πώλησης Αγαθών και Προστασία Καταναλωτή στην Κύπρο» και ήταν επικεφαλής της ομάδας που έχει συγγράψει τον περί Προστασίας του Καταναλωτή Νόμο του 2021. Έχει διδάξει και διδάσκει εκτενώς σε θέματα που αφορούν το εμπορικό και καταναλωτικό δίκαιο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει γίνει αναφορά στο έργο του από διάφορα συγγράμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιο πρόσφατα σε αποφάσεις του Επαρχιακού Δικαστηρίου. Το 2021 έχει επιλεγεί ως ανεξάρτητη προσωπικότητα για επίλυση διαφορών με βάση την Οδηγία (ΕΕ) 2017/1852 και ασχολείται ενεργά στον τομέα της της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης.).

Στόχοι και ανάγκη κατάρτισης του εκπαιδευτικού προγράμματος:

Η προστασία καταναλωτή είναι από τους πλέον σημαντικούς τομείς δικαίου στην Ευρώπη. Σκοπός είναι η προστασία του καταναλωτή από τους εμπόρους – τα δικαιώματα του καταναλωτή δεν περιορίζονται στο ουσιαστικό δίκαιο αλλά επεκτείνονται και στο διαδικαστικό κομμάτι – δηλαδή – που επιλύει διαφορές ένας καταναλωτής και πως. Με το πέρας του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι:

a.         Σε επίπεδο γνώσεων θα μπορούν να περιγράψουν τι είναι οι παραπλανητικές διαφημίσεις και οι συγκριτικές διαφημίσεις. Τι είναι η εναλλακτική επίλυση καταναλωτικών διαφορών.

b.         Σε επίπεδο δεξιοτήτων θα μπορούν να αναλύουν ποιος εμπίπτει στην έννοια καταναλωτής και ποιος στην έννοια εμπορευόμενος .

c.         Σε επίπεδο στάσεων θα μπορούν να δικαιολογούν τους λόγους για τους οποίους μια διαφορά μπορεί να επιλυθεί με εναλλακτική επίλυσης καταναλωτικών διαφορών.

Χρονοδιάγραμμα και ύλη του εκπαιδευτικού Προγράμματος:

a.         30 Λεπτά: Μέρος ΙΙΙ του Νόμου - Παραπλανητική και Συγκριτική Διαφήμιση. Τι είναι; Ποιους αφορά;

b.         1 ώρα και 15 Λεπτά: Μέρος VII του Νόμου - Καταχρηστικές Ρήτρες και σχετικά θέματα εναλλακτικής επίλυσης Διαφορών.

c.         15 Λεπτά: Ερωτήσεις

Η εκδήλωση αναγνωρίζεται ως πιστοποιημένο πρόγραμμα για σκοπούς Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΣΕΕ), σύμφωνα με τον Κανονισμό Κ.Δ.Π 386/2017 με 2 πιστοποιημένες μονάδες CPD. Οι μονάδες θα καταχωρηθούν από τον Π.Δ.Σ. σε όσους θα παρακολουθήσουν τη διάλεξη στο σύνολό της.

 

Για την εγγραφή σας, παρακαλώ όπως πατήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο για να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας για να αποσταλεί ο σύνδεσμος παρακολούθησης:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfB7daGwBeRx4yuICP0oi4BSDe-bPAlFN-YI__m7A6OMErI4g/viewform

Τελευταία ημέρα για εγγραφές η Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Θα σας αποσταλεί σχετικός σύνδεσμος για να συνδεθείτε στην παρουσίαση με το πέρας της πιο πάνω ημερομηνίας. Να σημειωθεί ότι λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.