SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

Διεξαγωγής Webinar / "Η Διαφάνεια ως μέσο πρόληψης της διοικητικής διαφθοράς
Thursday 28 January 2021, 07:00pm - 09:00pm
Hits : 2749
by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόσκληση

Η διαφθορά και η κακοδιοίκηση προκαλούν δυσλειτουργία στις κρατικές δομές και αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την ισορροπημένη διανομή του παραγόμενου πλούτου. Επιπρόσθετα, κλονίζουν την απαιτούμενη εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δημόσια Διοίκηση, αλλά και γενικότερα τους θεσμούς. Για αυτόν τον λόγο, κεντρικός στόχος κάθε σύγχρονου κράτους δικαίου είναι η επίτευξη της διαφάνειας στο σύνολο των δομών της Δημόσιας Διοίκησης. Για την υλοποίηση του εν λόγω εγχειρήματος, δεν αρκεί η υιοθέτηση των κατάλληλων νομοθετικών εργαλείων, αλλά απαιτείται μία ευρύτερη και ουσιαστική συνεργασία φορέων και αρχών. Η Ελλάδα και η Κύπρος, στο ζήτημα αυτό, μοιράζονται ενδεχομένως κοινές ανησυχίες και επιδιώξεις.

Συμμετέχοντας στον σχετικό δημόσιο διάλογο και συνεισφέροντας στην απαραίτητη θεωρητική επεξεργασία, η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η οποία πρώτη προσέφερε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Δημόσια Διοίκηση, διοργανώνει την Πέμπτη 28.1.2021, ώρα 7.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η Διαφάνεια ως Μέσο Πρόληψης της Διοικητικής Διαφθοράς». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς webinars της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας «Σύγχρονα Θέματα Δικαιοσύνης» (Επεισόδιο 9) και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της Σελίδας της Νομικής Σχολής στο Facebook και του καναλιού της στο YouTube.

Τη έναρξη της εκδήλωσης θα κηρύξει με εισαγωγική τοποθέτηση ο Κοσμήτορας Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης.

Στη συζήτηση συμμετέχουν:

• Οδυσσέας Φ. Μιχαηλίδης, Γενικός Ελεγκτής της Κυπριακής Δημοκρατίας

• Άγγελος Μπίνης, CIA, CGAP, CFE, IC, Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

• Καλλιόπη Σπανού, Καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρ. Συνήγορος του Πολίτη

• Νικόλαος Μπιτζιλέκης, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου, Νομική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

• Γεώργιος Τσαούσης, Λέκτορας Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Την εκδήλωση συντονίζει ο:

Αντώνης Μανιτάκης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κοσμήτορας επί τιμή και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

 

Για τη λήψη βεβαίωσης παρακολούθησης, οι ενδιαφερόμενες/-οι θα πρέπει να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στη φόρμα που είναι προσβάσιμη εδώ: https://www.eventbrite.com/e/9-tickets-137392020231.