SIGNUP
  LOGIN

Events Calendar

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
Wednesday 07 July 2021, 05:00pm
Hits : 3813
by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Επιτροπή Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου διοργανώνει, την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 στις 17:00, διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω της πλατφόρμας zoomμε θέμα«ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ». Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα βιντεοσκοπείται.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Π.Δ.Σ. Δρ. Χρίστος Κληρίδης.

Πρόγραμμα:

17:00 – 17:05:Χαιρετισμός από Πρόεδρο Π.Δ.Σ. Δρ Χρίστο Κληρίδη

17:05 – 17:10:Εξήγηση των Στόχων του Π.Δ.Σ. – Η εισαγωγή της διαμεσολάβησης ως μέθοδος επίλυσης διαφορών σε αγωγές κάτω των €10.000 από τον Ανδρέα Δημητρίου, Πρόεδρο Επιτροπής Διαιτησίας και Διαμεσολάβισης και CharteredArbitratorκαι διαπιστευμένο διαμεσολαβητή.

17:10 – 18:10: Τί είναι η Διαμεσολάβηση;

  • Τι είναι η διαμεσολάβηση (Κέντρα διαμεσολάβησης και adhocδιαμεσολάβηση, πότε είναι αναγκαστική, πότε δεν είναι αναγκαστική, ρήτρα διαμεσολάβησης) και ρόλος του διαμεσολαβητή, από τον Ευριπίδη Χ’Νέστορος, Δικηγόρος και Διδάσκων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Πλεονεκτήματα της διαμεσολάβησης από την Ροδούλα Αχιλλείδου, Δικηγόρο, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, πιστοποιημένη διαπραγματεύτρια και Σύμβουλο Αφερεγγυότητας
  • Πλεονεκτήματα διαμεσολάβησης;
  • Πλεονεκτήματα για δικηγόρους (Αμοιβή – Σύγκριση αμοιβών, Εξασφάλιση της αμοιβής)
  • Πλεονεκτήματα για τα μέρη

18:10 – 18:35: Νομοθετικό Πλαίσιο- Νόμος του 2012 (159(I)/2012)

  • Το νομοθετικό πλαίσιο της διαμεσολάβησης στην Κύπρο, οι γενικές αρχές που διέπουν τη διαμεσολάβηση, η εκτελεστότητα της συμφωνίας διαμεσολάβησης, διεθνής εμπειρία και πρακτική από την εφαρμογή της διαμεσολάβησης" εισήγηση από την Δρ Άννα Πλεύρη, Δικηγόρο και Επίκουρη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Υπουργείων Δικαιοσύνης Ελλάδας και Κύπρου, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών και Διαιτητών, Διαιτητής, MCIArb, ICCHellasMember.

18:35 – 19:05: Η Διαδικασία της Διαμεσολάβησης από την Δρ Άννα Πλεύρη και τον Ευριπίδη Χ’Νέστορος

19:05 – 19:35: Προσομοίωση Διαμεσολάβησης με συμμετοχή του ακροατηρίου).

  • Εναρκτήριες δηλώσεις και πρώτες 2 συναντήσεις από την Εύα  Μιντή,  τον Χάρη Πογιατζή και τον Ανδρέα Λαό

19:35 – 20:00: Ερωτήσεις/Απαντήσεις

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης των δικηγόρων και μοριοδοτείται με τρεις μη πιστοποιημένες μονάδες. Οι μονάδες θα καταχωρηθούν από τον Π.Δ.Σ. σε όσους θα παρακολουθήσουν τη διάλεξη στο σύνολό της.

Για την εγγραφή σας παρακαλώ όπως πατήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAwGELw9R_KMfIaPfi8o2QvHZdoB1mzTECS6LTTtfKl0Pz9g/viewform

Τελευταία ημέρα για εγγραφές η Κυριακή 4 Ιουλίου 2021. Θα σας αποσταλεί σχετικός σύνδεσμος για να συνδεθείτε στην παρουσίαση. Να σημειωθεί ότι λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.