SIGNUP
  LOGIN

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, Μ. Ναθαναήλ, Ε.Δ.

για υποθέσεις ημερομηνίας 23/6/22 – οδηγίες αναφορικά με τις διεκπεραιωθείσες υποθέσεις της ημέρας δυνάμει των αιτημάτων των συνηγόρων και ή των διαδίκων

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Με βάση τον περί Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (Ηλεκτρονική Επικοινωνία) Διαδικαστικό Κανονισμό αρ. 16/2021, ημερομηνίας 17.09.2021, καλούνται όλοι οι δικηγόροι να στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα προς το Δικαστήριο με τα αιτήματα και τις τοποθετήσεις τους αναφορικά με την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης, τουλάχιστον δύο (2) εργάσιμες μέρες πριν την ημερομηνία που η υπόθεση τους είναι ορισμένη. Αυτή η πρακτική ισχύει για όλες τις υποθέσεις πλην των αγωγών που είναι ορισμένες για Ακρόαση για τις οποίες είναι απαραίτητη η παρουσία των δικηγόρων ενώπιον του Δικαστηρίου και  των αιτήσεων έρευνας όπου είναι απαραίτητη η παρουσία των καθ΄ ων η αίτηση.

  

Οι υποθέσεις στον Δεύτερο Πίνακα θα διεκπεραιωθούν χωρίς φυσική παρουσία και οι δικηγόροι θα ενημερωθούν για την πορεία της υπόθεσης τους από το πινάκιο το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου την ημερομηνία που είναι ορισμένες οι υποθέσεις.

 

Δεύτερος Πίνακας

Οδηγίες δικαστηρίου χωρίς την αναγκαιότητα παρουσίας δικηγόρων και διαδίκων

 

Αρ. Υπόθεσης

Σκοπός για τον οποίο ορίζεται και τυχόν οδηγίες για την περαιτέρω πορεία στις υπόθεσης – Νέα ημερομηνία και ώρα ορισμού

Λάρνακα

 

2184/15

Η αγωγή ορίζεται για οδηγίες την 4/7/22 με σκοπό την απόσυρση των δικηγόρων των εναγομένων κατ’ εκείνη την ημερομηνία.  Οι εναγόμενοι να είναι ενήμεροι και παρόντες στο Δικαστήριο.  Να παραδοθεί σχετική επιστολή απόσυρσης εκείνη την ημέρα.  Τα έξοδα στην πορεία σε καμία περίπτωση εναντίον των εναγόντων.

741/16

Ορίζεται για ακρόαση η αγωγή την 9/11/22 η ώρα 10:30.

2050/16

Ορίζεται για ακρόαση η αγωγή την 16/12/22 η ώρα 10:30.

563/17

Ορίζεται για ακρόαση η αγωγή την 23/2/23 η ώρα 10:30.

537/20

Η αγωγή αποσύρεται και απορρίπτεται με κάθε πλευρά τα έξοδα της.  Οποιεσδήποτε προηγούμενες διαταγές εξόδων ακυρώνονται.

1895/20

Η αγωγή παραμένει για οδηγίες την 26/9/22 ημερομηνία κατά την οποία είναι ήδη ορισμένη.

2170/20

Η κλήση για οδηγίες των εναγόντων παραμένει την 5/7/22.  Την ίδια μέρα να καταχωρηθεί και οριστεί το σχετικό παράρτημα εκ μέρους των εναγομένων με σκοπό την ταυτόχρονη έκδοση διαταγμάτων από το Δικαστήριο.

966/21

Εκδίδονται εκατέρωθεν διατάγματα για καταχώρηση ΕΔΑΕ εντός 90 ημερών από σήμερα.  Συμμόρφωση μέχρι τότε.  Ορίζεται για οδηγίες η αγωγή την 6/10/22 η ώρα 08:30. 

1021/21

Εκδίδονται εκατέρωθεν διατάγματα για καταχώρηση ΕΔΑΕ εντός 90 ημερών από σήμερα.  Συμμόρφωση μέχρι τότε.  Ορίζεται για οδηγίες η αγωγή την 3/10/22 η ώρα 08:30.  Ως προς το ζήτημα της ξεχωριστής εκδίκασης της απαίτησης από την ανταπαίτηση το ζήτημα θα εξεταστεί μετά την ολοκλήρωση των εκατέρωθεν αποκαλύψεων.

1111/21

Εκδίδονται εκατέρωθεν διατάγματα για καταχώρηση ΕΔΑΕ εντός 90 ημερών από σήμερα.  Συμμόρφωση μέχρι τότε.  Ορίζεται για οδηγίες η αγωγή την 7/10/22 η ώρα 08:30. 

Αμμόχωστος

 

176/20

Ορίζεται για οδηγίες η αγωγή με σκοπό τον εξώδικο συμβιβασμό της.  Καμιά διαταγή για έξοδα.

201/20

Ορίζεται για ακρόαση η αγωγή με γραπτές αγορεύσεις την 23/1/23 η ώρα 08:30.

271/20

Ορίζεται για ακρόαση η αγωγή την 10/5/23 η ώρα 10:30.

276/20

Η αγωγή ορίζεται για ακρόαση την 23/9/23 η ώρα 08:30.  Η γραπτή μαρτυρία του εναγόμενου να καταχωρηθεί εντός 60 ημερών από σήμερα.  Με δεδομένο τις προσπάθειες που γίνονται για εξώδικό συμβιβασμό και τη μη καταχώρησης της γραπτής μαρτυρίας του εναγόμενου μέχρι την 6/6/20η σημερινή δικάσιμος είναι χωρίς έξοδα.

215/21

Παρατείνεται εκατέρωθεν ο χρόνος καταχώρησης ΕΔΑΔ για περίοδο 60 ημερών από σήμερα.  Συμμόρφωση μέχρι τότε.  Ορίζεται για οδηγίες η αγωγή την 14/10/22 η ώρα 08:30.

488/18

Η αγωγή ορίζεται για οδηγίες την 29/9/22 η ώρα 08:30 με σκοπό την ενημέρωση της εναγόμενης περί της πρόθεσης απόσυρσης των δικηγόρων της, οι οποίοι μέχρι τότε θα έχουν αποστείλει σχετική επιστολή περί των ανωτέρων.  Καμιά διαταγή για έξοδα.

 

 

Συντομογραφίες

Ε/Α = Έκθεση Απαίτησης

Ε/Υ = Έκθεση Υπεράσπισης

ΕΣ= Ένταλμα Σύλληψης

ΕΔ= Ένορκη Δήλωση

ΣΕΔ= Συμπληρωματική Ένορκη Δήλωση

ΚΓΟ = Κλήση για οδηγίες

ΟΚΜ & ΣΜ = Ονομαστικός κατάλογος μαρτύρων & Σύνοψη μαρτυρίας

 

Οι υποθέσεις που φαίνονται στον πιο πάνω πίνακα και είναι ορισμένες στις 23/6/22 ορίζονται εκ νέου από το Δικαστήριο με τις πιο πάνω οδηγίες, χωρίς να απαιτείται η παρουσία δικηγόρων και/ή διαδίκων. Στη μεσαία στήλη αναφέρεται η νέα ημερομηνία ορισμού και στη δεξιά στήλη αναφέρεται ο σκοπός για τον οποίο ορίζεται και τυχόν οδηγίες προς τους διαδίκους μέχρι την επόμενη δικάσιμο.

 

Νοείται ότι αν υπάρχουν ειδικά αιτήματα για κάποια υπόθεση (π.χ. να αποσυρθεί μια αίτηση, να δοθεί ημερομηνία για σκοπούς διευθέτησης κ.α.), οι δικηγόροι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την στενογράφο του Δικαστηρίου, κα Χριστιάνα Χρίστου, στο 24802754 ή μέσω emailστην διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., με κοινοποίηση στον αντίδικο. Το Δικαστήριο θα επιλαμβάνεται σχετικά και θα επικοινωνεί στη συνέχεια με τους δικηγόρους για τα περαιτέρω.

 

Νοείται περαιτέρω ότι, ασχέτως αν η υπόθεση περιλαμβάνεται στον πίνακα των υποθέσεων που αναβάλλονται, αν για οποιαδήποτε υπόθεση υπάρχει πρόθεση να δηλωθεί απόφαση ή να αποσυρθεί, οι διάδικοι μπορούν να προσέρχονται για αυτό τον σκοπό ενώπιον του Δικαστηρίου κατά την ημερομηνία και ώρα που ήταν αρχικά ορισμένη. Σε περιπτώσεις αιτήσεων για απόφαση λόγω μη καταχώρισης υπεράσπισης, αν έχει καταχωρηθεί υπεράσπιση, τότε ο δικηγόρος του Αιτητή μπορεί να στέλνει emailστο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., με κοινοποίηση στον αντίδικο, δηλώνοντας κατά πόσον θέλει να αποσύρει την αίτηση με ή χωρίς έξοδα. Ο αντίδικος θα τοποθετείται επί των εξόδων. Ανάλογα με τις δηλώσεις των μερών, το Δικαστήριο θα επιλαμβάνεται και θα ενημερώνει ανάλογα τους διαδίκους. Αν ο Αιτητής δεν επικοινωνήσει με το Δικαστήριο με τον πιο πάνω τρόπο, τότε η υπόθεση θα λάβει ως νέα ημερομηνία αυτή που φαίνεται στον πιο πάνω πίνακα.

 

Για τις υποθέσεις που είναι ορισμένες για απόδειξη λόγω μη καταχώρισης εμφάνισης, οι δικηγόροι μπορούν να προσκομίζουν ένορκη δήλωση για απόδειξη της υπόθεσης και τις επιδόσεις (αν δεν είναι ήδη στον φάκελο) στη στενογράφο του Δικαστηρίου και θα ειδοποιούνται τηλεφωνικώς σε μεταγενέστερο στάδιο. Εάν δεν προσκομιστεί ένορκη δήλωση κατά την ημέρα που η υπόθεση είναι ορισμένη, τότε η υπόθεση θα αναβάλλεται από το Δικαστήριο και θα ορίζεται ξανά για απόδειξη στην ημερομηνία που αναγράφεται στον πιο πάνω πίνακα.  Υποθέσεις που είναι ορισμένες κατά την πιο πάνω ημερομηνία, αλλά δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες, απλά δεν τέθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου. Σε τέτοια περίπτωση, καλούνται οι δικηγόροι να επικοινωνήσουν με το πρωτοκολλητείο για να εντοπιστεί ο φάκελος.