SIGNUP
  LOGIN

Ενόψει της Εγκυκλίου αρ.136 του Ανωτάτου Δικαστηρίου ημερ. 11.6.21, πληροφορείστε ότι η κα Στ. Χριστοδουλίδου Μέσσιου, Π.Ε.Δ. θα συνεχίσει να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις της ηλεκτρονικά εκτός από τις υποθέσεις που είναι ορισμένες για ακρόαση, των οποίων η διαδικασία ακρόασης θα ξεκινήσει και θα ειδοποιούνται εγκαίρως.

 

Παρακαλούνται οι δικηγόροι όπως συνεχίσουν να αποστέλλουν e-mailστο Δικαστήριο με τις θέσεις τους το αργότερο δύο μέρες πριν από την ημερομηνία που είναι ορισμένη η υπόθεση.

 

Αρ. Αγωγής: 6297/15

Ορισμένη: 11.6.21

 

Δικαστήριο: Λόγω των οδηγιών του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Διοικητικού Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και των συνθηκών που επικρατούν λόγω της έντονης έξαρσης της επιδημίας Covid-19, η πιο κάτω υπόθεση γίνεται χωρίς την παρουσία δικηγόρων.

Η αγωγή είναι ορισμένη στις 11.6.21 για οδηγίες. Η Εναγομένη 1 είναι υπό εκκαθάριση και το δικηγορικό γραφείο Ανδρέου Χατζήχριστοφής Δ.Ε.Π.Ε. δεν συνεχίζει να εμφανίζεται στη διαδικασία εκ μέρους της.

Το ίδιο δικηγορικό γραφείο εμφανιζόταν και για την Εναγόμενη 3 η οποία είναι υπό διαχείριση και κατόπιν οδηγιών του εκκαθαριστή της ζητούν την άδεια του Δικαστηρίου όπως αποσυρθούν από δικηγόροι της. Εκκρεμεί επίσης αίτηση ημερ. 11.6.21 για έκδοση διατάγματος Δικαστηρίου αποκάλυψης εγγράφων η οποία όμως έχει καταχωρηθεί πρόωρα και οι Ενάγοντες ζητούν την άδεια να την αποσύρουν άνευ βλάβης εφόσον ακόμα δεν έχει καταχωρηθεί η υπεράσπιση των Εναγομένων 2, 4 και 5. Ενόψει των ανωτέρω,

(1) η αίτηση ημερ. 10.5.21 αποσύρεται και απορρίπτεται άνευ βλάβης δικαιωμάτων των Εναγόντων Αιτητών για καταχώριση νέας. Χωρίς έξοδα.

(2) Δίδεται άδεια στο δικηγορικό γραφείο Ανδρέου Χατζηχριστοφής Δ.Ε.Π.Ε. να αποσυρθεί από δικηγόροι της Εναγομένης 3.

(3) Δίνονται οδηγίες στους Εναγόμενους 2, 4 και 5 όπως καταχωρήσουν την υπεράσπιση τους μέχρι τις 8.7.21.

Η αγωγή ορίζεται για οδηγίες στις 9.7.21. Δεν θα εκδοθεί άλλη διαταγή για έξοδα.

 

Αρ. Αίτ. Εταιρείας: 366/21

Ορισμένη: 11.6.21

 

Δικαστήριο: Λόγω των οδηγιών του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Διοικητικού Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και των συνθηκών που επικρατούν λόγω της έντονης έξαρσης της επιδημίας Covid-19, η πιο κάτω υπόθεση γίνεται χωρίς την παρουσία δικηγόρων.

Έχει καταχωρηθεί αίτηση για μείωση κεφαλαίου της Αιτήτριας εταιρείας και αίτηση για οδηγίες ως προς την πορεία της αίτησης. Οι αιτήσεις έχουν δεόντως επιδοθεί στον Έφορο Εταιρειών και Επίσημο Παραλήπτη ο οποίος έχει αποστείλει e-mailστο Δικαστήριο ότι δεν προτίθεται να εμφανιστεί και ούτε φέρει ένσταση. Σε ό,τι αφορά την αίτηση για οδηγίες, λαμβάνοντας υπόψη μου ότι η εταιρεία δεν διαθέτει πιστωτές απαλλάσσεται από την υποχρέωση δημοσίευσης της αίτησης και ετοιμασίας καταλόγου πιστωτών καθότι η εταιρεία δεν διαθέτει πιστωτές. Η κυρίως αίτηση ορίζεται για εξέταση σήμερα 11.6.21.

Λαμβάνοντας υπόψη μου το περιεχόμενο της αίτησης, της έ/δ που τη συνοδεύει, όπως και το γεγονός ότι από την προτεινόμενη μείωση δεν θα επηρεαστούν τα δικαιώματα οποιουδήποτε τρίτου προσώπου καθώς η εταιρεία δεν έχει πιστωτές, εκδίδεται το αιτούμενο διάταγμα ως η παράγραφος (α) της κυρίως αίτησης. Δίδονται οδηγίες στους Αιτητές όπως εντός 39 ημερών από τη σύνταξη του παρόντος διατάγματος αυτό επιδοθεί στον Έφορο Εταιρειών. Καμιά διαταγή για έξοδα.

 

 

(Υπ.) …………………………………………….

Στ. Χριστοδουλίδου Μέσσιου, Π.Ε.Δ.

/Σ.Θ.