SIGNUP
  LOGIN

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΗΜΕΡ. 29.10.20

 

Λόγω των οδηγιών του Ανωτάτου Δικαστηρίου και της Διοικητικής Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και των συνθηκών που επικρατούν λόγω της επιδημίας Covid-19 οι πιο κάτω υποθέσεις γίνονται χωρίς την παρουσία δικηγόρων.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΑ ΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΘΕΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ E-MAILΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΥΟ ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.

Αρ. Υπόθεσης

Δοθείσες οδηγίες

Αγωγές

543/14

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από το συνήγορο των Εναγόντων σε σχέση με την εν λόγω αγωγή που είναι ορισμένη για ακρόαση, έχει υποβληθεί πρόταση στους Εναγόμενους 1 εκ μέρους των Εναγόντων για εξώδικη διευθέτηση. Αίτημα του συνηγόρου των Εναγόντων είναι όπως οριστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, δεν έχω τις θέσεις των Εναγομένων 1 και 2. Λόγω του λόγου που προβάλλεται και των παλαιότερων υποθέσεων που εκκρεμούν στο πρόγραμμα του Δικαστηρίου, η υπόθεση αναβάλλεται και επαναορίζεται για ακρόαση στις 15.2.21 και ώρα 10:30 π.μ. Έξοδα στην πορεία. Παρακαλώ όπως το Δικαστήριο τύχει ενημέρωσης εκ των προτέρων αναφορικά με την πορεία της υπόθεση μια που όπως φαίνεται οι Ενάγοντες είναι εξ Αγγλίας και θα πρέπει να γνωρίζω εκ των προτέρων εάν πρόκειται να είναι στην Κύπρο.

4355/14

Η υπόθεση είναι ορισμένη για οδηγίες στις 29.10.20. Ήταν προηγουμένως ορισμένη για ακρόαση και εφόσον δεν έχω λάβει οποιαδήποτε θέση των δικηγόρων που τη χειρίζονται η υπόθεση ορίζεται για ακρόαση στις 6.4.21 και ώρα 10:30 π.μ. Καμιά διαταγή για έξοδα.

6562/14

Η υπόθεση είναι ορισμένη για ακρόαση στις 29.10.20. Λόγω πολύ παλαιότερων υποθέσεων που εκκρεμούν στο ημερολόγιο του Δικαστηρίου, η εκδίκαση των οποίων προηγείται, η παρούσα επαναορίζεται για ακρόαση στις 9.4.21 και ώρα 10:30 π.μ. Καμιά διαταγή για έξοδα.

1764/15

Η υπόθεση είναι ορισμένη για οδηγίες στις 29.10.20. Σύμφωνα με το e-mailπου αποστάληκε από τους συνήγορους των Εναγομένων ζητούν όπως η υπόθεση παραμείνει για οδηγίες καθότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Εναγομένων 1 και 4, όπως και τα ενυπόθηκα ακίνητα έχουν εκποιηθεί και επομένως δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν υπόλοιπα που οφείλονται και ποια είναι αυτά και ζητούν από τους Ενάγοντες όπως τους εφοδιάσουν με τα απαραίτητα στοιχεία. Ενόψει των ανωτέρω η αγωγή ορίζεται για οδηγίες στις 7.12.20 και ώρα 9:00 π.μ. Έξοδα στην πορεία.  

5195/15

Η παρούσα υπόθεση ήταν ορισμένη για ακρόαση και από τις 11.10.19 και μετέπειτα ορίζετο για οδηγίες. Ζητήθηκε αναβολή επειδή υπήρχαν συζητήσεις για σκοπούς διευθέτησης. Έκτοτε δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενημέρωση για την πορεία αυτών των συζητήσεων. Η υπόθεση αναβάλλεται για τελευταία φορά για οδηγίες στις 8.12.20 και ώρα 9:00 π.μ. και παρακαλούνται οι συνήγοροι πριν από την εν λόγω ημερομηνία να ενημερώσουν το Δικαστήριο για τις προθέσεις τους.

1149/16

Με βάση τα e-mailπου έχουν σταλεί από τους δικηγόρους ζητείται όπως αυτή παραμείνει εκ νέου για οδηγίες. Αναβάλλεται ξανά για οδηγίες στις 10.12.20 και ώρα 9:00 π.μ. Έξοδα στην πορεία της αγωγής.

1470/16

Οι συνήγοροι με e-mailτους έχουν ζητήσει από το Δικαστήριο όπως η υπόθεση οριστεί για ακρόαση. Ορίζεται για ακρόαση στις 21.4.21 και ώρα 10:30 π.μ. Έξοδα στην πορεία της αγωγής.

3106/16

Η υπόθεση είναι ορισμένη για οδηγίες στις 29.10.20. Έχουν δοθεί οδηγίες με βάση τη Δ.30 για ένορκες αποκαλύψεις εγγράφων με τις οποίες έχουν συμμορφωθεί όλοι οι διάδικοι και ακολούθως οδηγίες για ονομαστικό κατάλογο και σύνοψη μαρτυρίας με τις οποίες επίσης έχουν συμμορφωθεί όλοι οι διάδικοι. Όπως φαίνεται μέσα από το φάκελο είχε τεθεί θέμα από τους συνηγόρους του Εναγομένου 1 για απόσυρση τους. Δεν φαίνεται μέσα από το φάκελο του Δικαστηρίου κατά πόσο είχε δοθεί τέτοια άδεια ή αν ισχύει το εν λόγω αίτημα. Η υπόθεση ορίζεται για οδηγίες στις 14.12.20 και ώρα 9:00 π.μ. και παρακαλούνται οι συνήγοροι όπως διευκρινίσουν το πιο πάνω θέμα πριν την εν λόγω ημερομηνία. Καμιά διαταγή για έξοδα.  

3371/16

Η υπόθεση είναι ορισμένη στις 29.10.20 για ακρόαση μετά από την προηγούμενη δικάσιμο ζητήθηκε αναβολή λόγω προσπαθειών διευθέτησης της αγωγής. Έκτοτε δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σε σχέση με τις προσπάθειες διευθέτησης. Λόγω του ότι το Δικαστήριο έχει στο ημερολόγιο πολύ παλαιότερες υποθέσεις η εκδίκαση των οποίων προηγείται της παρούσας, η υπόθεση επαναορίζεται για ακρόαση στις 29.3.21 και ώρα 10:30 π.μ. Παρακαλούνται οι συνήγοροι όπως ενημερώσουν το Δικαστήριο εκ των προτέρων εάν θα υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με το συμβιβασμό της υπόθεσης. Καμιά διαταγή για έξοδα.

2530/18

Έχει καταχωρηθεί εκ πλευράς Εναγόντων αίτηση κλήσεων για οδηγίες με βάση τη Δ.30 η οποία είναι ορισμένη στις 5.2.21. Έχει επίσης καταχωρηθεί από πλευράς των Εναγόντων αίτηση ημερ. 13.10.20 για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης που όπως φαίνεται έχει επιδοθεί στους Καθ’ ων η Αίτηση 1 και 2. Οι επιδόσεις έχουν καταχωρηθεί στο φάκελο. Οι συνήγοροι των Εναγομένων 2 έχουν αναφέρει με e-mailότι ζητούν χρόνο για ένσταση και ότι αύριο δεν μπορούν να εμφανιστούν στο Δικαστήριο. Δεν υπάρχει ακόμα αντίδραση από τους συνηγόρους των Εναγομένων 1 αλλά αντιλαμβάνομαι ότι και αυτοί θα καταχωρήσουν ένσταση στην αίτηση. Δίδεται χρόνος 10 ημερών για καταχώρηση της έντασης τους και η αίτηση ορίζεται για ακρόαση με γραπτές αγορεύσεις στις 17.11.20 και ώρα 10:00 π.μ. Δεν χρειάζεται να υπάρξει εμφάνιση ενώπιον του Δικαστηρίου αύριο. Η ημερομηνία 5.2.21 για οδηγίες με βάση τη Δ.30 παραμένει.

904/19

Είναι ορισμένη στις 29.10.20 αίτηση για απόφαση λόγω μη καταχώρησης υπεράσπισης σε ό,τι αφορά τον Εναγόμενο 32. Ο Εναγόμενος 32 έχει καταχωρήσει την υπεράσπιση του στις 12.10.20. Ως εκ τούτου, η αίτηση ημερ. 9.3.20 αποσύρεται και απορρίπτεται με έξοδα υπέρ των Εναγόντων/Αιτητών και εναντίον των Εναγομένων/Καθ’ ων η Αίτηση 32. Σημειώνω ότι η υπόθεση είναι ορισμένη στις 20.11.20 σε σχέση με άλλη αίτηση και η οποία παραμένει την εν λόγω ημερομηνία.

2816/20

Έχουν εκδοθεί και τα δύο διατάγματα στις μονομερείς αιτήσεις 22.10.20 που είναι ορισμένες 29.10.20. Τα διατάγματα φέρουν ημερομηνία 29.10.20. Μπορείτε να τα ζητήσετε από το Πρωτοκολλητείο και δεν χρειάζεται η εμφάνιση σας ενώπιον του Δικαστηρίου στις 29.10.20.

Αίτηση

336/19

(Γενική)

Οι οδηγίες του προηγούμενου Δικαστή όπως φαίνεται από το τελευταίο πρακτικό ημερ. 28.7.20 ήταν όπως η ένσταση στην τροποποιημένη κύρια αίτηση να καταχωρηθεί εντός 30 ημερών από σήμερα και η κυρίως αίτηση ορίστηκε για ακρόαση στις 29.10.20. Μέσα στο φάκελο υπάρχει έγγραφο τιτλοφορούμενο «Ένσταση σε αίτηση διά κλήσεως όπως έχει τροποποιηθεί» η οποία φαίνεται να έχει καταχωρηθεί στις 31.7.20, όμως δεν είναι καταχωρημένη κανονικά υπό την έννοια του ότι δεν έχει υπογραφεί από τον Πρωτοκολλητή, δεν υπάρχουν οι σφραγίδες του Πρωτοκολλητείου, ενώ η ένορκη δήλωση της κυρίας Μαρίας Μπαγιαζίδου δεν είναι υπογραμμένη από την ενόρκως δηλούσα, ούτε και έχει σφραγιστεί από τον Πρωτοκολλητή. Επομένως, θεωρώ ότι το εν λόγω έγγραφο του τιτλοφορείται «Ειδοποίηση για πρόθεση ένστασης σε αίτηση διά κλήσεως ως έχει τροποποιηθεί» δεν είναι ορθά καταχωρημένο και σίγουρα δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη από το Δικαστήριο όταν θα εξετάζει την αίτηση. Ως εκ των ανωτέρω, η ημερ. 29.10.20 ακυρώνεται. Δίδονται εκ νέου οδηγίες στο συνήγορο των ενιστάμενων να καταχωρήσουν ορθά την ένσταση τους μέχρι τις 4.11.20 και η αίτηση αναβάλλεται για ακρόαση, σύμφωνα με το ημερολόγιο του Δικαστηρίου, στις 25.11.20 και ώρα 10:30 π.μ. με γραπτές αγορεύσεις τις οποίες οι συνήγοροι μπορούν να αφήσουν στο Πρωτοκολλητείο, είτε να τις αποστείλουν ηλεκτρονικά στο Δικαστήριο, αφού προηγουμένως τις ανταλλάξουν μεταξύ τους. Έξοδα στην πορεία της αίτησης, όχι όμως εναντίον των Αιτητών.

Πληροφοριακά αναφέρω ότι σήμερα και ώρα 11:26 π.μ. έχει υποβληθεί αίτημα αναβολής της ακρόασης από τους Αιτητές λόγω του ότι ακόμα δεν είναι έτοιμοι.