SIGNUP
  LOGIN

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΗΜΕΡ. 6.11.20

 

 

Λόγω των οδηγιών του Ανωτάτου Δικαστηρίου και της Διοικητικής Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και των συνθηκών που επικρατούν λόγω της επιδημίας Covid-19 οι πιο κάτω υποθέσεις γίνονται χωρίς την παρουσία δικηγόρων.

 

Αρ. Υπόθεσης

Δοθείσες οδηγίες

Αγωγές

5892/12

Έχει εκδοθεί από το Δικαστήριο προσωρινό διάταγμα στις 24.9.20 στο οποίο οι Καθ’ ων η Αίτηση έχουν καταχωρήσει την ένσταση τους στις 19.10.20. Όπως φαίνεται δεν έχει δοθεί ημερομηνία πλειστηριασμού των εν λόγω ακινήτων, κάτι το οποίο καθιστά την αίτηση ως επείγουσα βέβαια, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ενώπιον του Δικαστηρίου εκκρεμούν πλειάδα αιτήσεων στις οποίες έχουν ήδη οριστεί ημερομηνίες πλειστηριασμού. Η παράκληση των Εναγόντων/Καθ’ ων η Αίτηση είναι όπως η αίτηση οριστεί το συντομότερο δυνατό για ακρόαση. Οι συνήγοροι των Εναγομένων/Αιτητών αναφέρουν ότι θα καταχωρήσουν αίτηση για αντεξέταση και ζητούν όπως η αίτηση για το προσωρινό διάταγμα οριστεί για ακρόαση εντός 15 ημέρων. Θεωρώ ότι δεν είναι ορθό να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει καταχωρηθεί η αίτηση για αντεξέταση και δεν γνωρίζει το Δικαστήριο τη θέση των Εναγόντων/Καθ’ ων η Αίτηση σε σχέση με αυτή. Δίδεται χρόνος μιας εβδομάδας από αύριο, δηλαδή μέχρι τις 13.11.20, για καταχώρηση της αίτησης για αντεξέταση η οποία να οριστεί με δικές μου οδηγίες από το Πρωτοκολλητείο στις 18.11.20. Την ίδια μέρα παραμένουν για οδηγίες η αίτηση ημερ. 2.4.19, όπως και η αγωγή. Το προσωρινό διάταγμα ημερ. 24.9.20 παραμένει σε ισχύ. Έξοδα στην πορεία της αίτησης.

985/14

Η υπόθεση είναι ορισμένη για ακρόαση στις 6.11.20. Δεν έχω λάβει κανένα e-mailαναφορικά με τις προθέσεις των δικηγόρων. Το Δικαστήριο δεν μπορεί να προχωρήσει με την ακρόαση της αύριο καθότι εκκρεμούν στο ημερολόγιο του πολύ παλαιότερες υποθέσεις η εκδίκαση των οποίων προηγείται. Η παρούσα επαναορίζεται για ακρόαση στις 24.3.21 και ώρα 10:30 π.μ. Έξοδα στην πορεία της αγωγής.

7688/14

Η αγωγή είναι ορισμένη για ακρόαση στις 6.11.20. Έχει υποβληθεί αίτημα αναβολής της εκ πλευράς των συνηγόρων των Εναγομένων 1, 2 και 4 λόγω προσπαθειών για εξώδικη διευθέτηση της. Οι συνήγοροι των Εναγόντων δεν έχουν ένσταση στο αίτημα και συμφωνούν να δοθεί μια νέα ημερομηνία ακρόασης. Η υπόθεση επαναορίζεται για ακρόαση στις 13.4.21 και ώρα 10:30 π.μ. Τα έξοδα στην πορεία της αγωγής. Σημειώνω το γεγονός ότι η Εναγόμενη 3 φαίνεται να έχει αποβιώσει και σε περίπτωση μη διευθέτησης της αγωγής θα πρέπει να γίνουν τα ανάλογα διαδικαστικά διαβήματα σε όσα την αφορούν.

2921/16

Εκκρεμεί αίτηση για τροποποίηση της έκθεσης απαίτησης ημερ. 27.2.20. Έχει καταχωρηθεί ένσταση στις 4.11.20, εκτός της προθεσμίας που έχει ορίσει το Δικαστήριο, όμως οι συνήγοροι των Αιτητών δεν έχουν ένσταση στην καταχώρηση της ένστασης εκπρόθεσμα έτσι η ένσταση θεωρείται ότι έχει νομότυπα καταχωρηθεί. Ενόψει του ότι οι δικηγόροι δεν έχουν αποστείλει e-mailμε οποιεσδήποτε τυχόν άλλες οδηγίες που χρειάζονται, θεωρώ ότι η αίτηση θα πρέπει να οριστεί για ακρόαση με γραπτές αγορεύσεις, και σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δικαστηρίου ορίζεται για ακρόαση στις 3.12.20 και ώρα 10:00 π.μ. Οι συνήγοροι μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά τις αγορεύσεις τους στο Δικαστήριο αφού τις ανταλλάξουν προηγουμένως μεταξύ τους. Έξοδα στην πορεία της αίτησης.

3694/17

Η υπόθεση είναι ορισμένη για ακρόαση στις 6.11.20. Έχει υποβληθεί αίτημα για αναβολή της εκ μέρους των συνηγόρων των Εναγόντων τόσο γιατί ο Ενάγοντας είναι μόνιμος κάτοικος Μόσχας και δεν μπορεί λόγω των συνθηκών που ισχύουν ενόψει της πανδημίας του covid-19 να είναι στην Κύπρο και επίσης ο ίδιος ο κ. Τριανταφυλλίδης που τη χειρίζεται εμπίπτει στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και δεν μπορεί να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία. Οι Εναγόμενοι δεν φέρουν ένσταση στο αίτημα αναβολής όπως έχουν ειδοποιήσει το Δικαστήριο, ζητούν όμως τα έξοδα της ακρόασης. Ενόψει των ανωτέρω, η υπόθεση αναβάλλεται για ακρόαση στις 15.4.21 και ώρα 10:30 π.μ. Ασκώντας τη διακριτική μου ευχέρεια και λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους που ζητείται η αναβολή, τα έξοδα θα είναι στην πορεία της αγωγής αλλά όχι εναντίον των Εναγομένων.

1517/19

Εκκρεμεί αίτηση ημερ. 14.10.19 λόγω μη καταχώρησης Υπεράσπισης. Παρά τις προηγούμενες οδηγίες του Δικαστηρίου με τις οποίες δόθηκε χρόνος για καταχώρηση της Υπεράσπισης μέχρι 2.11.20 αυτή δεν έχει ακόμα καταχωρηθεί. Το Δικαστήριο έχει πληροφορηθεί με e-mailότι οι Εναγόμενοι προτίθενται να καταχωρήσουν την Υπεράσπιση τους μέχρι αύριο και ζητούν όπως η αίτηση οριστεί σε σύντομη ημερομηνία. Η αίτηση αναβάλλεται για τελευταία φορά για απόδειξη στις 16.11.20 εκτός εάν καταχωρηθεί Υπεράσπιση μέχρι 11.11.20. Έξοδα στην πορεία της αίτησης. 

2140/19

Οι συνήγοροι έχουν συμμορφωθεί με τις οδηγίες του Δικαστηρίου και έχουν καταχωρήσει ονομαστικό κατάλογο μαρτύρων και σύνοψη μαρτυρίας. Δεν έχουν αποστείλει στο Δικαστήριο οποιοδήποτε e-mailγια να ζητούν οποιεσδήποτε περαιτέρω οδηγίες με βάση τη Δ.30. Επομένως, η αγωγή ορίζεται για ακρόαση, με βάση το ημερολόγιο του Δικαστηρίου, στις 10.4.21 και ώρα 10:30 π.μ. Έξοδα στην πορεία της αγωγής.

3235/19

Είναι ορισμένη αίτηση ημερ. 2.12.19 για έκδοση απόφασης λόγω μη καταχώρησης Υπεράσπισης. Οι Εναγόμενοι 1 και 2 έχουν καταχωρήσει την Υπεράσπιση τους στις 2.10.20 και ο Εναγόμενος 3 στις 2.11.20. Ως εκ τούτου, η αίτηση ημερ. 2.12.19 αποσύρεται και απορρίπτεται με έξοδα υπέρ των Εναγόντων/Αιτητών και εναντίον των Εναγομένων/

Καθ’ ων η Αίτηση 1, 2 και 3. 

Αιτήσεις

2279/13

(Γενική)

Εκκρεμεί αίτηση μηνιαίων δόσεων εναντίον των Καθ’ ων η Αίτηση 1 και 2 για οδηγίες. Είχε ζητηθεί από πλευράς της συνηγόρου των Καθ’ ων η Αίτηση 1 και 2 να δοθεί μια μακρινή ημερομηνία ενόψει του ότι γίνονται προσπάθειες διευθέτησης της. Δεν έχει ακόμα καταχωρηθεί ένσταση αλλά σύμφωνα με τα e-mailτων δικηγόρων γίνονται προσπάθειες για εξώδικη διευθέτηση και ζητούν μακρινή ημερομηνία για οδηγίες στην προσπάθεια τους να επιλύσουν την αίτηση. Η αίτηση αναβάλλεται για οδηγίες στις 4.2.21 και ώρα 9:00 π.μ. Τυχόν ένσταση εκ πλευράς Καθ’ ων η Αίτηση 1 και 2 να καταχωρηθεί μέχρι 21.1.21. Τα εντάλματα σύλληψης εναντίον των Καθ’ ων η Αίτηση 1 και 2 παραμένουν υπό αναστολή με ανάληψη υποχρέωσης από πλευράς της δικηγόρου τους να τους παρουσιάσει στο Δικαστήριο στις 4.2.21. Καμιά διαταγή για έξοδα.

247/16

(Γενική)

Έχω λάβει e-mailαπό τους Αιτητές με το οποίο ζητούν την απόσυρση της αίτησης ως εξωδίκως διευθετηθείσα και ακύρωση των σχετικών διαταγμάτων. Εκ πλευράς της Καθ’ ης η Αίτηση 3 έχει υπάρξει αντίδραση με e-mailμε το οποίο ζητούν όπως παραμείνει η αίτηση για οδηγίες σε σύντομο χρονικό διάστημα για να γίνουν όλες οι αναγκαίες διευθετήσεις προτού αυτή αποσυρθεί. Εκ πλευράς των Καθ’ ων η Αίτηση 1 και 2 δεν υπάρχει καμιά αντίδραση. Ως εκ των ανωτέρω, η αίτηση παραμένει για οδηγίες στις 24.11.20. Το ενδιάμεσο διάταγμα ημερ. 2.6.16 παραμένει σε ισχύ, καμιά διαταγή για έξοδα και παρακαλούνται οι δικηγόροι όπως μέχρι την εν λόγω ημερομηνία αποστείλουν στο Δικαστήριο τις κοινές οδηγίες όλων.

17/20

(Ε.Κ.15/12)

Η υπόθεση είναι ορισμένη για επίδοση. Εντός του φακέλου δεν υπάρχει επίδοση της αίτησης, ούτε έχω λάβει e-mailαπό τους δικηγόρους της Ενάγουσας/Αιτήτριας ως προς το τυχόν αίτημα τους. Η αίτηση αναβάλλεται για επίδοση στις 20.11.20 και ώρα 9:00 π.μ. Καμιά διαταγή για έξοδα.

252/20

(Γενική)

Εκκρεμεί αίτηση ημερ. 6.8.20 εκ πλευράς του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Οι συνήγοροι των Καθ’ ων η Αίτηση έχουν ζητήσει χρόνο δύο μηνών για καταχώρηση της ένστασης τους λόγω της πολυπλοκότητας των νομικών θεμάτων που αφορά η αίτηση και διότι αναμένουν έγγραφα και πληροφορίες που είναι απαραίτητα για την καταχώρηση της ένστασης τους. Η συνήγορος των Αιτητών δεν έχει ένσταση στο αίτημα αλλά ζητά εάν είναι δυνατό όπως αυτή οριστεί εντός Δεκεμβρίου. Η αίτηση ορίζεται για οδηγίες στις 11.1.21 με οδηγίες όπως η ένσταση καταχωρηθεί μέχρι τις 7.1.21. Έξοδα στην πορεία της αίτησης.

337/20

(Γενική)

Απαιτούνται οι εμφανίσεις αύριο ενώπιον του Δικαστηρίου.

 

/Σ.Θ.