www...

ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

...μείνετε συντονισμένοι

Ανακοίνωση

Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ψηφίσει τον περί της Ρύθμισης των Επιχειρήσεων Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών και Συναφών Θεμάτων Νόμο του 2012 (196(Ι)/2012),  ο οποίος έχει τεθεί σε ισχύ στις 21 Δεκεμβρίου 2012.

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος (Π.Δ.Σ.) έχει καταφέρει, με σοβαρή, υπεύθυνη και σκληρή δουλειά, να εξαιρέσει από την εφαρμογή του εν λόγω Νόμου τα ακόλουθα πρόσωπα:

(α) Δικηγόρο και/ή εταιρεία δικηγόρων (LLC) κατά την έννοια του περί Δικηγόρων Νόμου,

(β) Ομόρρυθμη εταιρεία ή Ετερόρρυθμη εταιρεία της οποίας οι ομόρρυθμοι εταίροι είναι δικηγόροι ή εταιρεία δικηγόρων (LLC) και

(γ) Θυγατρική εταιρεία, αμέσως ή εμμέσως, οποιωνδήποτε από τους πιο πάνω.

Σύμφωνα με τον Νόμο, τα πιο πάνω εξαιρούμενα πρόσωπα εμπίπτουν στον όρο «δικαιούχα πρόσωπα» και εποπτεύονται από το Συμβούλιο του Π.Δ.Σ., υπό την ιδιότητά του ως Εποπτική Αρχή στα πλαίσια του περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμου (188(Ι)/2007).

Διευκρινίζεται ότι όσον αφορά την εποπτεία των εταιρειών της πιο πάνω κατηγορίας (γ), το Συμβούλιο του Π.Δ.Σ. θα εποπτεύει τις εταιρείες οι οποίες ανήκουν ΑΜΕΣΑ KAIΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε:

(α) Δικηγόρο/ους και/ή

(β) Ομόρρυθμη/ες εταιρεία/ες ή Ετερόρρυθμη/ες εταιρεία/ες, της/των οποίας/ων οι ομόρρυθμοι εταίροι είναι δικηγόροι ή Εταιρεία/ες Δικηγόρων (LLC) και/ή

(γ) Εταιρεία/ες η/οι οποία/ες είναι η/οι ίδια/ες εξαιρούμενο/α πρόσωπο/α και εποπτεύεται/ονται από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

Για σκοπούς ρύθμισης της διαδικασίας εγγραφής και εποπτείας από το Συμβούλιο του Π.Δ.Σ., έχει εκδοθεί σχετική Οδηγία (4η Οδηγία προς τα Μέλη του Π.Δ.Σ.).

Ήδη, ο Π.Δ.Σ. τηρεί μητρώο των δικαιούχων προσώπων που εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες (α) και (β), ενώ θα δημιουργήσει και θα τηρεί μητρώο, για τα δικαιούχα πρόσωπα της πιο πάνω κατηγορίας (γ). Ως εκ τούτου, καλούνται όλα τα δικαιούχα πρόσωπα της κατηγορίας (γ), να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. τα ακόλουθα:

1.       Αντίγραφο Πιστοποιητικού Σύστασης,

2.       Αντίγραφο Πιστοποιητικού Διεύθυνσης Εγγεγραμμένου Γραφείου,

3.       Αντίγραφο Πιστοποιητικού Διευθυντών και Γραμματέα,

4.       Αντίγραφο Πιστοποιητικού Μετόχων,

5.       Βεβαίωση δικηγόρων στους οποίους ανήκει το δικαιούχο πρόσωπο

6.       Στοιχεία επικοινωνίας (πρόσωπο επικοινωνίας, διεύθυνση, τηλέφωνο, φαξ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).

Το εν λόγω μητρώο θα αναρτηθεί τόσο στην ιστοσελίδα του Π.Δ.Σ όσο και στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μέσω διαδικτυακού συνδέσμου, προς συμμόρφωση με το άρθρο 25(6) του Νόμου 196(Ι)/2012.

Η παρούσα Ανακοίνωση, μαζί με την 4η Οδηγία και την Βεβαίωση, έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Π.Δ.Σ. (www.cyprusbarassociation.org) και έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικώς σε όλα τα Μέλη στις 11/02/2013.

Λευκωσία,13 Φεβρουαρίου 2013

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ/ΩΝ

ΣΤΟΝ/ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟ/ΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Με την παρούσα βεβαιώνω/ουμε τα ακόλουθα:

1.    Είμαι/Είμαστε ο/οι μόνος/οι πραγματικός/οι και τελικό/οι δικαιούχος/οι μέτοχος/οι της Εταιρείας ………………….Ltd(«η Εταιρεία»), η οποία παρέχει διοικητικές υπηρεσίες εντός της έννοιας του περί της Ρύθμισης των Επιχειρήσεων Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών και Συναφών Θεμάτων Νόμου του 2012 (196(Ι)/2012) και δεν ενεργώ/ουμε ούτε θα ενεργήσω/ουμε ποτέ, εκ μέρους ή με τις οδηγίες τρίτου προσώπου.

2.    Σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής στα στοιχεία της Εταιρείας και ειδικά ως προς το όνομα, τους διευθυντές, το γραμματέα, ή τους δικαιούχους μετόχους, θα ενημερώσω/ουμε άμεσα τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο γραπτώς.

3.    Οι διοικητικές υπηρεσίες που θα προσφέρονται από την Εταιρεία είναι οι ακόλουθες: (σε περίπτωση παροχής όλων των διοικητικών υπηρεσιών να αναγράφεται «Όλες οι Διοικητικές Υπηρεσίες»):

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

4.    Ούτε η Εταιρεία, ούτε εγώ/εμείς, ο/οι δικαιούχος/οι μέτοχος/οι, εμπλέκονται, καθ’ οποιονδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, σε οποιεσδήποτε εγκληματικές δραστηριότητες ή οποιεσδήποτε δραστηριότητες οι οποίες δύνανται να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση, προαγωγή, υποβοήθηση, παρακίνηση οικονομικού εγκλήματος, ή να θεωρηθούν ότι προωθούν, προάγουν, υποβοηθούν ή παρακινούν αυτό.

5.    Έχω/ουμε καταβάλει κάθε οφειλόμενη επιμέλεια για να διασφαλίσω/ουμε ότι όλες οι πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα βεβαίωση είναι ορθές, πλήρεις και ακριβείς.

Υπογραφή:…………………………

Όνομα Δικηγόρου:…………………

Ημερομηνία:…………………

(Σημείωση: Σε περίπτωση πέραν του ενός δικηγόρου, το έντυπο να υπογραφεί από όλους τους δικηγόρους και αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί επιπρόσθετο έντυπο)