SIGNUP
  LOGIN

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Ανώτατου Δικαστηρίου, (Ανακοίνωση iJustice), ημερομηνίας 12 Απριλίου 2021 για το Σύστημα Ηλεκτρονικής Καταχώρισης i – Justice, ο ΠΔΣ διασαφηνίζει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει οποιαδήποτε ενημέρωση – ειδοποίηση για το θέμα της οικονομικής ρύθμισης και της συνολικής διαχείρισης του λογαριασμού του εν λόγω συστήματος.

Κατά συνέπεια, ο ΠΔΣ διατυπώνει την πάγια θέση του όπως αυτή εκφράζεται με σαφήνεια στη σχετική ανακοίνωση ημερομηνίας 9 Απριλίου 2021.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΔΣ ΓΙΑ ΤHN ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ OIKONOMIKH ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (I-JUSTICE) 

Σύμφωνα και με τις εκφρασθείσες θέσεις του ΠΔΣ κατά τις προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς και αξιωματούχους:  τον Γενικό Εισαγγελέα, το Ανώτατο Δικαστήριο, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το Γενικό Λογιστήριο, υπογραμμίζεται ότι ο Σύλλογος δεν μετακινείται από τη θέση του όσον αφορά τη μετακύλιση του κόστους λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής δικαιοσύνης.

Ο ΠΔΣ ή τα μέλη του ή το Ταμείο Συντάξεως δεν προτίθενται να αναλάβουν ή να δεχθούν οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση στους δικηγόρους μέλη του ή στο Ταμείο Συντάξεως ή στον ίδιο τον ΠΔΣ σε σχέση με τη λειτουργία του συστήματος σε πιλοτική ή μόνιμη βάση.

Συνεπώς, οι χρήστες του συστήματος θεωρούν ότι όλο το κόστος λειτουργίας συμπεριλαμβανομένων και εξόδων/δικαιωμάτων JCC αναλαμβάνει κατ’ αποκλειστικότητα το Κράτος.

Θέση του Συλλόγου ήταν και παραμένει ότι το υπό αναφορά θέμα θα έπρεπε να είχε επιλυθεί εγκαίρως και εκ των προτέρων.

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατή η λειτουργία του συστήματος εν όψει των ανωτέρω.