SIGNUP
  LOGIN

Ο Πρόεδρος του ΠΔΣ, δρ Χρίστος Κληρίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Χριστοφίδης, ο Γραμματέας κ. Νικόλας Τσαρδελλής και ο Ταμίας κ. Σταύρος Μαυρομάτης, συναντήθηκαν χθες, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, με τον Πρόεδρο, τον βουλευτή και στελέχη της ΔΗΠΑ κ.κ. Μάριο Καρογιάν, Αλέκο Τρυφωνίδη, Γιαννάκη Ιωάννου, Αντρέα Θεμιστοκλέους και Μαρίνο Κλεάνθους.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προσέγγιση προβλημάτων που διαχρονικά αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη και ο δικηγορικός κόσμος, θεμάτων μεταρρύθμισης και διαφάνειας, στην ανάδειξη των δυσλειτουργιών του δικαστικού συστήματος και στην προώθηση εφαρμόσιμων λύσεων.

Προς την κατεύθυνση αυτή τονίστηκε εμφατικά και από τα δύο μέρη η επιτακτική και άμεση αναγκαιότητα ψήφισης των τριών Νομοσχεδίων της δικαστικής μεταρρύθμισης, όπως αυτά έχουν κατατεθεί στη Βουλή, χωρίς οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση.

Πέραν της ανταλλαγής απόψεων για τα τρία Νομοσχέδια της δικαστικής μεταρρύθμισης, εκφράστηκαν απόψεις και εισηγήσεις από τη ΔΗΠΑ για την προώθηση στοχευμένων μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν προοδευτικά στη βελτίωση της αποδοτικότητας του δικαστικού μας συστήματος.

Η ΔΗΠΑ υπογράμμισε ότι η στήριξη στα τρία Νομοσχέδια πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων, επισημαίνοντας ότι αυτά εξυπηρετούν το δημόσιο καλό και συμφέρον. Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι αφουγκράζεται τους προβληματισμούς του ΠΔΣ και παραμένει συνοδοιπόρος του νομικού επαγγέλματος για τη διαχείριση και μελλοντικών προκλήσεων.

Τόσο ο ΠΔΣ όσο και η ΔΗΠΑ σημείωσαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης τον κοινό τόπο ότι η εξασφάλιση λειτουργικής και αποτελεσματικής δικαιοσύνης λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ενδυνάμωσης του κράτους δικαίου, ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του τόπου και της κοινωνίας ευρύτερα, και επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους για διαρκή και εποικοδομητική συνεργασία.