SIGNUP
  LOGIN

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συναντίληψης πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου του ΠΔΣ δρος Χρίστου Κληρίδη, του Αντιπροέδρου κ. Γιώργου Χριστοφίδη, του Γραμματέα κ. Νικόλα Τσαρδελλή και του Ταμία κ. Σταύρου Μαυρομμάτη με τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ενώπιον του Υπουργού Υγείας θέματα που άπτονται της πανδημίας covid-19 και της διαχείρισής της, προβλήματα που προκύπτουν για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης καθώς και ο συμβουλευτικός ρόλος που μπορεί να έχει αρμοδίως ο ΠΔΣ στη διαδικασία λήψης, κλιμάκωσης και/ή αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό εκφράστηκε εκ μέρους του ΠΔΣ η πάγια θέση του για την αναγκαιότητα να εξακολουθήσουν οι δικηγόροι και οι δικηγορικές εταιρείες να θεωρούνται ουσιώδεις υπηρεσίες σε περίπτωση π.χ. που ληφθεί απόφαση για lockdown, όπως προβλέπει το σχετικό Διάταγμα ημερομηνίας, 29 Μαΐου 2021.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά τα Διατάγματα του Υπ. Υγείας για αναχαίτιση της πανδημίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτά αγγίζουν θέματα ατομικών δικαιωμάτων, ο ΠΔΣ εισηγήθηκε όπως έχει συμβουλευτικό ρόλο στη συζήτηση, σύνθεση απόψεων κατά τις προπαρασκευαστικές διεργασίες.

Για τη συλλογική αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουν διαφανεί και ανακύπτουν ως αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης, εκφράστηκε και από τα δυο μέρη η θέληση και η πρόθεση για στενότερη επικοινωνία και συνεργασία για ζητήματα στα οποία ο ΠΔΣ μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά και εποικοδομητικά προς τον εκάστοτε επιδιωκόμενο στόχο.