SIGNUP
  LOGIN

Εθιμοτυπική συνάντηση είχαν σήμερα o Πρόεδρος του ΠΔΣ δρ Χρίστος Κληρίδης και ο Ύπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο κ. Stephen Lillie, στο πλαίσιο της οποίας εκφράστηκαν ιδέες για την ανάπτυξη πεδίου δράσεων μεταξύ των δύο μερών και συμφώνησαν να βρίσκονται σε στενή επαφή για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο προσεχές διάστημα.

Ο Ύπατος Αρμοστής αφού αναφέρθηκε σε κοινά σημεία και αξίες μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε την πρόθεσή του για τη δημιουργία διαύλου επικοινωνίας μεταξύ του ΠΔΣ και της Ύπατης Αρμοστείας, μέρος της οποίας μπορεί να είναι η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας για θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο Κοινοδίκαιο το οποίο αποτελεί ένα ισχυρό πυλώνα για την Κύπρο και τη Βρετανία. 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΠΔΣ ενημέρωσε τον κ. Lillie, μεταξύ άλλων, για την προσπάθεια υλοποίησης της δικαστικής μεταρρύθμισης και επιβεβαίωσε την ωφελιμότητα της ενδυνάμωσης των σχέσεων και της σταθερής επικοινωνίας με την Ύπατη Αρμοστεία.