SIGNUP
  LOGIN
Σε παραγωγικό κλίμα, αμοιβαίας κατανόησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα του ΠΔΣ με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στην οποία τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο καθώς και ζητήματα που άπτονται του συστήματος της Δικαιοσύνης, το οποίο χρήζει σειράς δραστικών μεταρρυθμίσεων.
 
Εκ μέρους του ΠΔΣ παρέστησαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος δρ Χρίστος Κληρίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Χριστοφίδης, ο Γραμματέας κ. Νικόλας Τσαρδελλής και ο Ταμίας κ. Σταύρος Μαυρομμάτης, οι οποίοι παρέθεσαν αφενός τους λόγους και την αναγκαιότητα προώθησης και ψήφισης των τριών Νομοσχεδίων της δικαστικής μεταρρύθμισης, χωρίς άλλη καθυστέρηση, και αφετέρου έθεσαν το ζήτημα που προκύπτει λόγω των χρεώσεων, οι οποίες αποστέλλονται από τις δημοτικές αρχές στα δικηγορικά γραφεία που εμπίπτουν στα όριά τους. Το θέμα αυτό, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΔΣ, δρ Χρίστος Κληρίδης, συνιστά ένα ακόμα πλήγμα για το δικηγορικό επάγγελμα με άμεσες και δυνητικές επιπτώσεις στο σύνολο του τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών, ο οποίος κατά γενική ομολογία αποτελεί στιβαρό πυλώνα της κυπριακής οικονομίας.
 
Για τον συντονισμό ενεργειών όσον αφορά τα συγκεκριμένα ζητήματα, τονίστηκε τόσο από τον ΠΔΣ όσο και από τον ΔΗΣΥ η χρησιμότητα της διαρκούς επικοινωνίας και ουσιαστικής συνεργασίας ούτως ώστε η διαχείριση να είναι ολιστική και αποτελεσματική προς όφελος της Δικαιοσύνης, των συλλειτουργών της καθώς και του συνόλου της κοινωνίας μας.