SIGNUP
  LOGIN

Με στόχο την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας/Κερύνειας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, διευρυμένη σύσκεψη των Υπ. Συγκοινωνιών, Μεταφορών και Έργων, κ. Γιάννη Καρούσου και Δικαιοσύνης κας Στέφης Δράκου, στην οποία συμμετείχαν η Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, κα Περσεφόνη Παναγή, ο Δικαστής του Ανωτάτου κ. Αντώνης Λιάτσος, η Διοικητική Πρόεδρος του Επ. Δικαστηρίου Λευκωσίας κα Στάλω Χατζηγιάννη, ο Πρόεδρος του ΠΔΣ δρ Χρίστος Κληρίδης, οι Προέδροι των δικηγορικών συλλόγων Λευκωσίας και Κερύνειας, κ. Μιχάλης Βορκάς και κ. Νικόλας Κωνσταντινίδης, λειτουργοί των συγκεκριμένων υπουργείων, πρωτοκολλητές και μέλη του Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας.

Αφού τέθηκε ενώπιον των αρμόδιων υπουργών η χρονιότητα των προβλημάτων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της υφιστάμενης  κτηριακής κατάστασης και των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή, λήφθηκε η απόφαση για τον καταρτισμό καταλόγου βελτιωτικών έργων με βάση την προτεραιοποίηση που θα θέσει το Ανώτατο Δικαστήριο, προκειμένου να υλοποιηθούν εντός συγκεκριμένων αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων, χωρίς να παρακωλύεται η λειτουργία του Δικαστηρίου.

Ο δρ Χρίστος Κληρίδης, στο πλαίσιο της συνάντησης, υπογράμμισε την αδήριτη αναγκαιότητα να αρχίσουν οι βελτιωτικές εργασίες ανάπλασης, αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού των κτηριακών και συναφών εγκαταστάσεων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας/Κερύνειας, και συγκεκριμένα αναφέρθηκε αναλυτικά στα επείγοντα έργα που θα πρέπει να δρομολογηθούν. Μεταξύ αυτών, η ανάγκη σύνδεσης με στεγανά των πέντε κτηρίων όπου διεξάγονται δίκες, η προσθήκη χώρων υγιεινής στο καθένα από αυτά, η αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, η διασφάλιση σύνδεσης στο wi-fi ικανής για τηλεδιασκέψεις κ.λπ.

Επίσης, η επιδιόρθωση της εξωτερικής εμφάνισης των κτηρίων, η βελτίωση των χώρων στάθμευσης, των χώρων υγιεινής για τους δικαστές, του κτηρίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κερύνειας, καθώς και η εγκατάσταση κλιματισμού σε όλους τους χώρους και η γενική συντήρηση και αναβάθμιση της αισθητικής των εξωτερικών χώρων των δικαστηρίων.

Ο ΠΔΣ χαιρετίζει την επιχειρούμενη προσπάθεια των συμβαλλόμενων εταίρων για αναβάθμιση των χώρων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας/Κερύνειας, που αποτελεί πάγιο αίτημα του δικηγορικού κόσμου, όλων των συλλειτουργών της δικαιοσύνης και εμπίπτει στη φιλοσοφία της ολιστικής μεταρρύθμιση του συστήματος της δικαιοσύνης στην Κύπρο.

Επιστολή Προέδρου του ΠΔΣ, δρος Χρίστου Κληρίδη προς την Υπ. Δικαιοσύνης για τις κτηριακές εγκαταστάσεις