SIGNUP
  LOGIN

Προς
Μέλη Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

 

 

                                                                                      03 Ιανουαρίου 2022

 

Αγαπητή/-έ συνάδελφε,

 

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ) ευχόμαστε σε εσάς και στις οικογένειές σας καλή και δημιουργική χρονιά, γεμάτη με υγεία, ευτυχία και κάθε άλλο καλό.

Στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της εποχής μας σε όλα τα επίπεδα, καλούμαστε να διαχειριστούμε και σημαντικές προκλήσεις, οι οποίες στοχεύουν στη γενικότερη αναβάθμιση του δικηγορικού επαγγέλματος.  

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επαρκής εξοικείωση των συναδέλφων με τη χρήση του συστήματος ηλεκτρονικής καταχώρισης (i-justice).

Με αυτή την ευκαιρία θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι όλες οι νέες υποθέσεις οι οποίες καταχωρίζονται από την 1η Ιανουαρίου 2022 ηλεκτρονικά θα συνεχίσουν σε αυτή τη μορφή.

Από την 1η Φεβρουαρίου 2022 όλες οι νέες υποθέσεις θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά και καμία υπόθεση δεν θα καταχωρίζεται με φυσική παρουσία δικηγόρου.

Παρακαλούμε λοιπόν όπως αξιοποιήσετε το χρονικό διάστημα μέχρι την πλήρη εφαρμογή του συστήματος ούτως ώστε να επιλύσετε απορίες και δυσκολίες που τυχόν να προκύπτουν κατά τη χρήση του. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο ΠΔΣ σας παρέχει σχετικό εκπαιδευτικό υλικό το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του.

https://www.cyprusbarassociation.org/index.php/el/news/17553-i-justice-10

Παράλληλα, παρακαλούμε όπως αξιοποιήσετε την παρεχόμενη δυνατότητα για ηλεκτρονική επικοινωνία με τα δικαστήρια, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού και συνακόλουθης ταλαιπωρίας στην προσπάθειά σας να διεκπεραιώσετε τις εργασίες σας.

http://www.supremecourt.gov.cy/Judicial/SC.nsf/All/2AF4BC3788347815C2258753002E6CB1?OpenDocument

Ευελπιστούμε ότι με τη συνεργασία όλων των συναδέλφων θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στη συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας με σταθερό στόχο την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ευρύτερη ενίσχυση της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου.

 

Με εκτίμηση,

 

Δρ Χρίστος Κληρίδης
Πρόεδρος ΠΔΣ