SIGNUP
  LOGIN

Αγαπητά μέλη, 

 
Το Τμήμα Εποπτείας και Συμμόρφωσης, σας ενημερώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχουν επιβάλει νέα πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
 
1. Η Ευρωπαική ένωση υιοθετεί το πέμπτο πακέτο κυρώσεων, ημερ. 08/04/2022: οι κυρώσεις εστιάζονται στους τομείς 1) Απαγόρευση άνθρακα 2) Οικονομικά μέτρα 3) Μεταφορές 4) Στοχευμένες απαγορεύσεις εξαγωγών 5) Επέκταση των απαγορεύσεων εισαγωγής και 6) Εξαίρεση της Ρωσίας από τις δημόσιες συμβάσεις και τα ευρωπαϊκά χρήματα.
Το αυτούσιο δελτίο Τύπου, μπορείτε να τα δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2022/04/08/eu-adopts-fifth-round-of-sanctions-against-russia-over-its-military-aggression-against-ukraine/
 
2. Το Υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής επιβάλλει κυρώσεις σε μεγάλες ρωσικές κρατικές επιχειρήσεις, ημερ. 07/04/2022: Ο νεότερος γύρος κυρώσεων επικεντρώνεται σε μεγάλες ρωσικές κρατικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Public Joint Stock Company Alrosa, της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης διαμαντιών στον κόσμο και της United Shipbuilding Corporation, η οποία είναι μια ρωσική εταιρεία που αναπτύσσει και κατασκευάζει την πλειοψηφία των ρωσικών στρατιωτικών πολεμικών πλοίων.
Το αυτούσιο δελτίο Τύπου, μπορείτε να τα δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy0707
 
 
Παγκύπριος Δικηγορικό Σύλλογος
 
08 Απριλίου 2022