SIGNUP
  LOGIN

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως ήδη γνωρίζετε και σε συνέχεια της ανακοίνωσης που σας έχει σταλεί στις 10 Οκτωβρίου ο ΠΔΣ συμμετέχει, μέσω του «European Lawyers Foundation» (Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων), από κοινού με τους Δικηγορικούς Συλλόγους του Παρισιού, της Βαρκελώνης, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας της Ρουμανίας και της Ελλάδας, στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων δικηγόρων «LawyerEX». Συγκεκριμένα, οι νέοι δικηγόροι που θα επιλεγούν θα απασχοληθούν σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία ή σε Δικηγορικό Σύλλογο κάποιου από τα παραπάνω κράτη-μέλη για μία περίοδο δύο εβδομάδων (10 εργάσιμες ημέρες).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σκοπό να έρθουν σε επαφή οι συμμετέχοντες με την δικηγορική πράξη σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και να αποκτήσουν σχετική επαγγελματική εμπειρία. Το εν λόγω πρόγραμμα υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση στην Επιτροπή της ΕΕ, η οποία έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος (80%) του συνολικού κόστους υλοποίησής του.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Θανάση Κορφιώτη και της Εκτελεστικής Διευθύντριας του ΠΔΣ η κλήρωση  για την επιλογή των 2 Δικηγόρων που θα συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα για την 1η περίοδο μεταξύ Δεκεμβρίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020.

Ο αριθμός των δικηγόρων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και πληρούσαν και τις προϋποθέσεις βάσει της ανακοίνωσης ημερ. 10/10/2019 ήταν 75.

Οι δικηγόροι που κληρώθηκαν για την πρώτη φάση του έργου είναι οι :

  1.      Νικολέττα Παπαγιάννη
  2.      Αθηνά Πατέρα.

Η επιλογή κάποιου αποκλείει την εκ νέου συμμετοχή του στο πρόγραμμα.
Πριν από κάθε κύκλο ανταλλαγών, θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου ξεχωριστές προσκλήσεις για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.