SIGNUP
  LOGIN

Πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα συνάντηση της Επιτροπής Διασύνδεσης Πακγύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στο πλαίσιο της οποία τέθηκαν θέματα και αντηλλάγησαν απόψεις επί θεμάτων που συνδέονται με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της δικαιοσύνης στην Κύπρο.

Εκ μέρους του ΠΔΣ παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Χριστοφίδης, η Εκπρόσωπος Τύπου/Μέλος κα Τζώρτζια Κωνσταντίνου – Παναγιώτου, η Εκτελεστική Διευθύντρια κα Κούλια Βάκη και η Διοικητική Λειτουργός κα Σαλώμη Χαραλάμπους.

Από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης παρευρέθηκαν η Ανώτερη Λειτουργός Νομικών Θεμάτων κα Φαίδρα Γρηγορίου και ο κ. Κωνσταντίνος Γιώρκας, Σύμβουλος της Υπουργού.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν το νομοσχέδιο για την εκτέλεση των αποφάσεων και η πρόταση για εισαγωγή του θεσμού διαχειριστή/παραλήπτη (Δικηγόρου) για σκοπούς εκτέλεσης, η  θέσπιση κανονισμών για την εφαρμογή του θεσμού της διαμεσολάβησης στον τομέα του οικογενειακού δικαίου, ο εκσυγχρονισμός της διοίκησης των δικαστηρίων και διάφορες προτάσεις που αφορούν τη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας δικαιοδοσίας.

Τέλος, επαναλήφθηκε η σημασία της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, προκειμένου να προωθούνται στοχοθετημένες ενέργειες και δράσεις με συγκροτημένο σχεδιασμό, οι οποίες θα ανταποκρίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά στις ανάγκες του τομέα της δικαιοσύνης και των λειτουργών της.