SIGNUP
  LOGIN

Ο ΠΔΣ αναγνωρίζοντας και υπογραμμίζοντας διαχρονικά την ανάγκη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της ασφάλειας των δικαστηρίων χαιρετίζει τη λήψη νέων μέτρων ελέγχου της πρόσβασης στους δικαστηριακούς χώρους παγκυπρίως τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή προσεχώς.

Η ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας και της καταλληλόλητας των δικαστηριακών χώρων, εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης και είναι πάγια αιτήματα του ΠΔΣ, για τα οποία έχει προβεί σε στοχευμένες συνέργειες με θεσμικούς φορείς για τη διαμόρφωση ενός πλάνου εργασιών, το οποίο βρίσκεται ήδη σε τροχιά υλοποίησης.

Οι συγκεκριμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως είναι η εγκατάσταση αψίδων ανίχνευσης μετάλλων, ακτινοδιαγνωστικών μηχανών και ανιχνευτών μετάλλων χειρός, κρίνονται ως αναγκαίες προληπτικές παρεμβάσεις, για την αντιμετώπιση δυνητικών επικίνδυνων καταστάσεων για δικηγόρους, δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους και για πολίτες που επισκέπτονται τους χώρους των δικαστηρίων.

Δικηγόροι και κοινό θα εισέρχονται εντός των κτηρίων των δικαστηρίων, εφόσον προβούν στον απαραίτητο έλεγχο από τους χειριστές του εν λόγω εξοπλισμού.

Προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία συνωστισμού, ειδικότερα σε ώρες αιχμής, ο ΠΔΣ τονίζει ότι θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα, για αποφυγή τυχόν συνωστισμού και καθυστέρησης εισόδου δικηγόρων και κοινού στα δικαστήρια.