SIGNUP
  LOGIN

Σε συνέχεια των καθημερινών παραπόνων που λαμβάνει ο ΠΔΣ από δικηγόρους μέλη του αναφορικά με τους νέους ελεγκτικούς μηχανισμούς εισόδου στα Δικαστήρια, ο Πρόεδρος του ΠΔΣ δρ Χρίστος Κληρίδης έχει αποστείλει δεύτερη επιστολή (επισυνάπτεται) προς την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου κα Περσεφόνη Παναγή με αίτημα την εξαίρεση των δικηγόρων από τον συγκεκριμένο έλεγχο.

Αφενός, λόγω της συχνότητας των επισκέψεων δικηγόρων στα Δικαστήρια δημιουργείται συνωστισμός και αφετέρου εκφράζεται ανησυχία για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία η καθημερινή έκθεση στην ακτινοβολία του συστήματος.

Θέση του ΠΔΣ είναι όπως εξαιρούνται οι δικηγόροι από το εν λόγω μέτρο και να μπορούν να εισέρχονται στα Δικαστήρια επιδεικνύοντας τη δικηγορική τους ταυτότητα.

Η ασφάλεια των δικαστηριακών χώρων σαφώς είναι ιδιαιτέρως σημαντικό θέμα και θα πρέπει να αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για τους αρμόδιους. Οποιαδήποτε μέτρα εφαρμόζονται θα πρέπει να λειτουργούν ενισχυτικά και αποτελεσματικά προς την ασφάλεια των χώρων, διασφαλίζοντας όμως συνάμα και συνθήκες απρόσκοπτης και εύκολης πρόσβασης στα δικαστήρια για τους λειτουργούς της δικαιοσύνης.