SIGNUP
  LOGIN

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του ΠΔΣ κατανοώντας τα συνεχιζόμενα προβλήματα που ανακύπτουν, για τα οποία λαμβάνουν καθημερινή ενημέρωση, ως αποτέλεσμα της εγκατάστασης των αψίδων ελέγχου στα δικαστήρια, εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να υπάρξει τελεσφόρα κατάληξη κατά τρόπο ορθολογικό, μετά και την ενημέρωση που λάβαμε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο εμμένει στην αρχική του απόφαση.

Ο ΠΔΣ επανατονίζει τη θέση, που είναι και ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, ότι οι δικηγόροι ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης θα πρέπει να εξαιρούνται από τον συγκεκριμένο υποχρεωτικό έλεγχο όπως εξαιρούνται οι δικαστές και άλλο προσωπικό των δικαστηρίων.

Περαιτέρω, ο ΠΔΣ προχωρά στη λήψη ιατρικών γνωματεύσεων όσον αφορά τη δυνητική επίδραση που μπορεί να έχουν για την υγεία τα συγκεκριμένα ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα, ώστε να τεθούν ενώπιον των αρμοδίων τεκμηριωμένα.

Παράλληλα, εξετάζονται και μελετώνται εναλλακτικά μέτρα, τα οποία θα συμβάλουν στην απάμβλυνση του προβλήματος.

Επιπλέον, σύσταση του ΠΔΣ προς τους δικηγόρους είναι να καταγγέλλονται περιπτώσεις εισερχομένων στους δικαστηριακούς χώρους, που παρακάμπτουν τον εν λόγω έλεγχο, εφόσον πρόκειται για μέτρο υποχρεωτικό.

Όπως έχει τονιστεί και σε προηγούμενες ανακοινώσεις του ΠΔΣ επί του θέματος, η απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί ύψιστη λειτουργία του κράτους δικαίου και πρέπει να διεξάγεται με απόλυτη ασφάλεια για όλα τα συμβαλλόμενα μέρη (δικαστές, δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους, πολίτες).

Σε καμία περίπτωση όμως τα εφαρμοζόμενα μέτρα ασφαλείας δεν πρέπει να παρακωλύουν την ομαλή άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, ενέχοντας κινδύνους οι οποίοι, θεωρούμε, δεν έχουν εκτιμηθεί σε προληπτικό επίπεδο. 

Συμμεριζόμενοι την ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται και τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται καθημερινά οι συνάδελφοι, προτεραιότητά μας είναι οι εντεινόμενες ενέργειές μας να έχουν άμεσα αποτελέσματα, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία ενός νέου χρονίζοντος και ανεπίλυτου προβλήματος.