SIGNUP
  LOGIN
Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος (ΠΔΣ) στο πλαίσιο της νέας τριμερούς συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας του με τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και τον Διεθνή Οργανισμό Συμμόρφωσης (ICA) πραγματοποίησε χθες, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, παρουσίαση του προγράμματος πιστοποίησης για τους λειτουργούς συμμόρφωσης, το οποίο υλοποιείται από τον ΠΔΣ και ΣΕΛΚ σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Συμμόρφωσης (ICA).
 
Οι συμμετέχοντες έλαβαν την απαραίτητη πληροφόρηση και κατάρτιση για τη νέα κοινή εξέταση για την πιστοποίηση των λειτουργών συμμόρφωσης και άλλων ενδιαφερόμενων μερών.
 
Παράλληλα, ενημερώθηκαν εκτενώς για τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης στρατηγικής συνεργασίας, για την επίτευξη της οποίας έχει συμβάλει ουσιαστικά ο Γραμματέας του ΔΣ του ΠΔΣ κ. Νικόλας Τσαρδελλής κατά το στάδιο των συζητήσεων.
 
Στο πάνελ της παρουσίασης συμμετείχαν ως ομιλητές η Εκπρόσωπος Τύπου/Μέλος ΔΣ ΠΔΣ κα Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου, η κα Αμαλία Χατζημιχαήλ εκ μέρους του ΣΕΛΚ, ο κ. Pekka Dare αντιπρόεδρος του ICA και συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ κ. Κυριάκος Ιορδάνου.
 
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναπτύχθηκαν θεματικές αναφορικά με τις τελευταίες παγκόσμιες τάσεις στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη δέουσα επιμέλεια ως προς τον πελάτη, τη χρήση τεχνολογίας, την αξιολόγηση κινδύνου και τη διαχείριση του κινδύνου κυρώσεων.
 
Επιπλέον, αναπτύχθηκε το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια και παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές που συμβάλλουν στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εποπτικών αρχών στην προσπάθειά τους για καταπολέμηση των εν λόγω έκνομων ενεργειών.