SIGNUP
  LOGIN

Μνημόνιο συνεργασίας συνυπέγραψαν την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, το Κυπριακό Δίκτυο Δικαιοσύνη για Όλους και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Τάσος Χριστοφίδης και η κα Αλεξία Κουντουρή εκ των διευθυντών του Κυπριακού Δικτύου Δικαιοσύνη για Όλους.

Με βάση τις πρόνοιες της συγκεκριμένης συνεργασίας, τριτοετείς και τεταρτοετείς προπτυχιακοί φοιτητές της Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν εθελοντική εργασία στα κέντρα εξυπηρέτησης, τα οποία θα λειτουργήσουν στα Πολυδύναμα Κέντρα των Δήμων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δικαιοσύνη για Όλους».

Οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία της αλληλεπίδρασης με τις διαδικασίες χειρισμού των υποθέσεων, οι οποίες εμπίπτουν στα κριτήρια του πιο πάνω προγράμματος.

Παράλληλος στόχος της συνεργασίας είναι η ενίσχυση της εθελοντικής συνείδησης, η καλλιέργεια κουλτούρας ανάμεσα στους μελλοντικούς δικηγόρους για την προσφορά pro bono υπηρεσιών και η ενθάρρυνση της ενεργούς δράσης των νέων σε ένα εξειδικευμένο θεματικό πεδίο, την ισότιμη πρόσβαση συνανθρώπων μας στη δικαιοσύνη, που αποτελεί βασικό στόχο του προγράμματος «Δικαιοσύνη για Όλους».