SIGNUP
  LOGIN

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ενημερωτική συνάντηση γνωριμίας του ΠΔΣ με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής (ΥφΕΚΨΠ) κ. Φίλιππο Χατζηζαχαρία στο πλαίσιο της οποίας τέθηκαν θέματα, τα οποία συνδέονται με την προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του συστήματος δικαιοσύνης.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκ μέρους του ΠΔΣ, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Χριστοφίδης, ο Γραμματέας κ. Νικόλας Τσαρδελλής, η Εκπρόσωπος Τύπου/Μέλος του ΔΣ κ. Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου, η Εκτελεστική Διευθύντρια κ. Κούλια Βάκη, καθώς και η αρμόδια ομάδα για θέματα του ejustice αποτελούμενη από τους κ.κ. Νικόλα Κουκούνη, Στέλιο Ασπρόφτα και Σπύρο Βασιλείου.

Εκ μέρους του ΥφΕΚΨΠ συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής κ. Στέλιος Χειμώνας, η Διευθύντρια του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής κ. Νανά Αχιλλέως, και οι λειτουργοί κ. Κώστας Λάρκος, κ. Έλλη Γιαπάτου και κ. Αρτέμης Χατζηλοΐζου.
Παρευρέθηκε επίσης εκ μέρους της Δικαστικής Υπηρεσίας, ο Πρωτοκολλητής κ. Αντρέας Τσερκέζος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η πορεία των εργασιών υλοποίησης του συστήματος ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (ejustice).

Δεδομένης της συμβολής του εν λόγω συστήματος στη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης, εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές ότι κοινός στόχος είναι να υπάρξει ένα σύστημα εύχρηστο και λειτουργικό, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον της δικαιοσύνης, των λειτουργών της και της κοινωνίας ευρύτερα.

Από την πλευρά του ΠΔΣ υπογραμμίστηκε ιδιαιτέρως η έγκαιρη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη διασφάλιση της ασφάλειας του συστήματος, η δημιουργία πλάνου για την παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης στους χρήστες για την αρμονική μετάβαση στο νέο σύστημα και η δημιουργία υποστηρικτικής υποδομής για τις εκπαιδευτικές ανάγκες και για την άμεση διαχείριση των όποιων δυσκολιών προκύψουν κατά την υλοποίηση του έργου.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η εφαρμογή του συστήματος φωνοληπτικής τήρησης των πρακτικών (DAR), έργο το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία λήψης προσφορών.

Τέλος, τονίστηκε εκ νέου ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών, ΠΔΣ και ΥφΕΚΨΠ, καταδεικνύεται ουσιαστική και προσθέτει σταθερά βήματα στην πορεία μας προς την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η τεχνολογία, ούτως ώστε να επιτύχουμε, οργανωμένα και συντονισμένα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δικαιοσύνης.

4.jpg

5.jpg